Kijk, een dino!
Boek

Kijk, een dino! ([2020])/ Catherine Veitch, illustraties van Fermin Solis ; vertaling [uit het Engels]: Annemarie Bon ; eindredactie: Dorette Zwaans

Reis je mee met Aysa en Max naar de tijd van de dino's? Je leert allerlei dino's kennen. Maar let op, in elke plaat staan vijf dingen die er niet thuis horen! Kun jij ze vinden? Zoekboek met kleurrijke illustraties, oplossingen en weetjes over dino's. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op negen dubbele pagina's zijn op een cartooneske kleurige wijze heel veel prehistorische dieren afgebeeld. In deze niet natuurgetrouwe prehistorische wereld lopen twee kinderen (Aysa en Max) als toeristen rond. In een tekstblokje linksboven wordt de titel van de pagina genoemd, de tijd waarin de afgebeelde dieren leefden, en een weinigzeggende informatieve zin. Daarnaast wordt steeds weer op dezelfde wijze gevraagd om vijf dingen aan te wijzen, die er niet thuis horen, en dat Aysa en Max alvast twee tips geven. In de tekstballonnen bij de twee kinderen (steeds op de rechterpagina) zijn deze tips te lezen. Twee van de vijf fouten worden dus als het ware al voorgezegd. Blijven er nog drie eenvoudig te vinden foutjes over, zoals een dino op ski's, met zwembroek, een ballon en een zeemeermin. Achter in de bijna vierkante uitgave worden de oplossingen gegeven van de zoekopdrachten. Daarbij wordt ook steeds een bijzonder feitje over een van de afgebeelde dino's verteld. Geen uitdagend zoekboek, en als informatief boek over dinosauriërs voegt het weinig toe. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415880 | 24 pagina's

Titel Kijk, een dino!
Auteur Catherine Veitch
Secundaire auteur Fermín Solís ; Annemarie Bon ; Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: In dinosaur times. - Quarto Publishing plc, (c)2019. - (What's wrong)
ISBN 9789463415880
PPN 424550431
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen; Zoekboeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Wat klopt er niet?
Boek

Wat klopt er niet? (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Catherine Veitch