Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De appelboom
Boek

De appelboom ([2020])/ Mary R. Dunn, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Yvonne Schouten

Weet je hoe appels groeien? Stap voor stap lees je hoe uit een klein zaadje, na lange tijd, een grote appelboom groeit. Met grote levensechte foto's in kleur, vertelwoorden (voor vergroten woordenschat) en o.a. voorleestekst en filmpjes op website. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Simpel charmant, bijna vierkant boek over de groei van de appelboom. De tekst staat in grote letters, belangrijke woorden zijn dikgedrukt en moeilijke woorden worden achterin uitgelegd. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe een appelboom uit een zaadje groeit en de verdere levenscyclus van de boom. Met steeds de tekst op de linkerpagina en een paginavullende grote kleurenfoto op de rechter. De beknopte tekst van zo'n vier zinnen per spread staat in grote, duidelijke schreefloze letters. Onder aan de pagina's staan vertelwoorden, te gebuiken voor het vergroten van de woordenschat. Achter in het boek staan referenties naar andere boeken over dit onderwerp en een website met links voor kinderen die graag meer willen weten. Er is ook een korte quiz om je kennis te testen, en een register zodat je makkelijk de juiste pagina terug kan vinden. Met een code voor online waar je alles kan laten voorlezen, extra werkbladen kan vinden en filmpjes bekijken. Ook is het mogelijk de bladzijden te vergroten of een speciaal dyslexielettertype aanzetten. Maakt deel uit van de subserie 'De groei en bloei van..' binnen de reeks 'Vertel eens', waarin ook delen verschenen over de zonnebloem en de tuinboon. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415811 | 24 pagina's

Titel De appelboom
Auteur Mary R. Dunn
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: An apple tree's life cycle. - Capstone Global Library Ltd., (c)2018. - (Explore life cycles)
ISBN 9789463415811
PPN 424696614
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Appelbomen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Fruitteelt

Relaties/Serie

De groei en bloei van ...
Boek

De groei en bloei van ... (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Vertel maar
Boek

Vertel maar (2017-...)

vol.
Uitgeleend