De tuinboon
Boek

De tuinboon ([2020])/ Mary R. Dunn, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Yvonne Schouten

Weet je hoe tuinbonen groeien? Stap voor stap lees je hoe uit een klein boontje een plant vol tuinbonen ontstaat. Met grote levensechte foto's in kleur, vertelwoorden (voor vergroten woordenschat) en o.a. voorleestekst en filmpjes op een website. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De tuinboon speelt de hoofdrol in deze bijna vierkante, rijk geïllustreerde uitgave. Het boek maakt deel uit van de subserie 'De groei en bloei van...' van de overkoepelende reeks 'Vertel maar'. De scherpe realistische paginagrote kleurenfoto's op de rechterpagina trekken meteen de aandacht. Gestart wordt bij de tuinboon in de aarde die we volgen in zijn groei: witte wortels, scheuten, blaadjes, plantjes, bloemen vol stuifmeel en nectar, en peulen tot aan de boontjes om op te eten toe. Met de uitgedroogde boontjes die als een zaadje op de grond vallen aan het eind, wachtend op de lente voor een volgende levenscyclus. Ietwat vreemd is dat op de laatste foto een ander soort boon te zien is. De korte teksten zijn eenvoudig en duidelijk; met vetgedrukte kernwoorden die achterin uitgelegd worden en vertelwoorden onder aan de pagina. Om voor en samen te lezen; om zelf te lezen is een gevorderd leesniveau nodig. Met achterin een pagina 'Meer weten', een miniquiz en register en met (via een code in het boek) online extra's als kijk- en voorleesmogelijkheden (ook in te richten voor kinderen met dyslexie - handig voor op digibord in klas), filmpjes en werkbladen. Goed te gebruiken op school, aanrader voor jonge onderzoekers! Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415828 | 24 pagina's

Titel De tuinboon
Auteur Mary R. Dunn
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: A bean's life cycle. - Capstone Global Library Ltd., (c)2018. - (Explore life cycles)
ISBN 9789463415828
PPN 424696622
Rubriekscode 632.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tuinbonen
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Groenten

Relaties/Serie

De groei en bloei van ...
Boek

De groei en bloei van ... (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Vertel maar
Boek

Vertel maar (2017-...)

vol.
Uitgeleend