Tom en de tijger
Boek

Tom en de tijger ([2019])/ geschreven door Dianne Hofmeyr, met illustraties van Jesse Hodgson ; vertaling [uit het Engels]: Odile Fiscalini

In het museum kijkt Tom lang naar een schilderij met een tijger. Thuis tekent hij die tijger. 's Nachts vraagt de tijger of Tom mee wil op avontuur. Samen met zijn nieuwe vriend durft Tom ineens alles! Oblong prentenboek met fantasierijke kleurenillustraties en korte informatie over kunstenaar Henri Rousseau. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tijdens zijn bezoek aan het museum kijkt Tom lang naar een indrukwekkende tijger op een groot schilderij. Eenmaal thuis tekent Tom zelf een tijger. 's Nachts vraagt die tijger Tom om met hem mee op avontuur te gaan. In het bos vol maanbloemen zien ze verschillende dieren - ook al is Tom bang voor die dieren, met de tijger erbij spelen ze samen verstoppertje. Om aan de overkant van de rivier te komen moeten ze zwemmen - ook al is Tom bang voor zwemmen, zich stevig vasthoudend aan de tijger durft Tom te zwemmen. Met de tijger durft Tom ook in schommels die hoog gaan op de kermis, durft hij te vliegen in de ijzige lucht en te dansen met sneeuwtijgers. Samen met de tijger durft Tom alles! Sprookjesachtig, magisch verhaal dat jonge kinderen meeneemt op een fantasierijk avontuur dat angsten laat verdwijnen en je kracht geeft om alles aan te durven - in ieder geval samen met de tijger, samen met een ander! Prachtige prenten in gemengde techniek met kleurpotlood, een mooie mix van werkelijkheid en fantasie, begeleiden en ondersteunen het verhaal. Inspirerend oblong prentenboek over hoe een schilderij in een museum je 'samen sterk' kan laten voelen! Achterin een foto van het beroemde schilderij van Henri Rousseau, met korte informatie over de kunstenaar. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060389041

Titel Tom en de tijger
Auteur Dianne Hofmeyr
Secundaire auteur Jesse Hodgson ; Odile Fiscalini
Type materiaal Boek
Uitgave [Zeist] : Uitgeverij Christofoor, [2019]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 × 28 cm
Annotatie Vertaling van: Tiger walk. - London : Otter-Barry Books, (c)2018
ISBN 9789060389041
PPN 424029782
Thematrefwoord Kunst ; Fantasie ; Angsten ; Tekenen ; Dromen
Taal Nederlands