De spiegel & het licht
Boek

De spiegel & het licht (mei 2020)/ Hilary Mantel, vertaald [uit het Engels] door Harm Damsma en Niek Miedema

Thomas Cromwell heeft inmiddels, het is 1536, een machtige positie aan het hof van de Engelse koning Hendrik VIII, maar lukt het hem zich te handhaven bij een koning die steeds angstiger wordt voor hoogverraad?

Aanwezigheid

Recensie

Dit laatste deel in de veelgeprezen trilogie over Thomas Cromwell (1485-1540), de oppermachtige raadsman van Hendrik VIII van Engeland, begint met de onthoofding van Anne Boleyn, de tweede van Hendrik's zes vrouwen; aan het eind treft de hoofdpersoon hetzelfde lot. De schrijfster heeft de tijd grondig bestudeerd, elk detail is waarschijnlijk juist: in de beschrijvingen van mensen, gebeurtenissen en gewoonten, in de gesprekken van de vele hoofd- en bijfiguren. Geschreven in de tegenwoordige tijd en vanuit de beleving van Cromwell, die meestal verwarrend alleen met 'hij' wordt aangeduid en moderner wordt voorgesteld dan hij was. Dit deel is minder succesvol dan de vorige twee: de 1233 pagina's gaan traag, de vele gesprekken zijn vaak boeiend maar ook lang en soms moeilijk - steeds onderbroken door de mijmeringen van Cromwell zelf - de historische figuren komen niet allemaal uit de verf en zullen de Nederlandse lezer onbekend zijn. De vele fans van deze schrijfster zijn weer enthousiast.

Specificaties

Nederlands | 9789493169043 | 1243 pagina's

Titel De spiegel & het licht
Uniforme titel De spiegel en het licht
Auteur Hilary Mantel
Secundaire auteur Harm Damsma ; Niek Miedema
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amersfoort] : Meridiaan Uitgevers, mei 2020
Overige gegevens 1243 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The mirror & the light. - London : Fourth Estate, 2020 - Vervolg op: Wolf Hall + en: Het boek Henry
ISBN 9789493169043
PPN 42423176X
Genre historische roman
Thematrefwoord Cromwell, Thomas (Earl of Essex) ; Henry VIII (koning van Engeland) ; Engeland; 16e eeuw
Taal Nederlands