De grote Bijbelatlas
Boek

De grote Bijbelatlas (2015)/ Barry J. Beitzel, vertaling [uit het Engels]: Bep Fontijn-Donatz ; cartograaf: Nick Rowland F.R.G.S.

Recensie

Bewerking en vertaling van de kaartenmap die bij de Amerikaanse 'Moody Bible' hoorde. De auteur komt uit orthodox-evangelische hoek. Het land Israël is op een bepaalde manier door God uitgekozen. Daar spelen de zaken van geloof zich af. Daar zijn de grenzen tussen Israël en de volken vastgelegd. In dit kleine, dorre en droge land wordt het volk gevoed met melk en honing. Het land wordt vruchtbaar door de dauw en de vroege regen, maar het water is schaars. In deze atlas zijn 118 kaarten opgenomen die de verschillende fasen van de Bijbelse geschiedenis begeleiden. Kaarten van het Midden-Oosten staan naast overzichtskaarten en wegenkaarten waarover de karavanen heen gingen. De hof van Eden wordt als en historische plek aangeduid. Aan het eind van het boek worden de reizen van Paulus op kaarten aangegeven. Men vindt een uitgebreide beschrijving van het volk in de periode van Rechters en Koningen. Uitvoerig wordt stilgestaan bij de vindplaats Jeruzalem. Tussen teksten en kaarten zit een grote discrepantie. Steeds moet men heen en weer bladeren om de droge teksten in een zeer kleine letter te vergelijken met de geografische topologie. Het noten- en kaartregister is zonder loupe niet te lezen. Veel informatie voor studenten middelbaar/hoger onderwijs met een orthodoxe achtergrond.

Specificaties

Nederlands | 9789088970238 | 304 pagina's

Titel De grote Bijbelatlas
Auteur Barry J. Beitzel
Secundaire auteur Bep Fontijn-Donatz ; Nick Rowland
Type materiaal Boek
Editie 2e druk;
Uitgave [Heerenveen] : Royal Jongbloed, 2015
Overige gegevens 304 pagina's - illustraties, kaarten - 29 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Heerenveen : Groen, (c)2012 - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The Moody Bible. - The Moody Bible Institute of Chicago, (c)2009
ISBN 9789088970238
PPN 393419401
Rubriekscode 220.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbel; Atlassen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel