Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De zonnebloem
Boek

De zonnebloem ([2020])/ Mary R. Dunn, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Yvonne Schouten

Weet je hoe zonnebloemen groeien? Stap voor stap lees je hoe uit een klein zaadje een grote gele zonnebloem ontstaat. Met grote levensechte foto's in kleur, vertelwoorden (voor vergroten woordenschat) en o.a. voorleestekst en filmpjes op een website. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit stevige, bijna vierkante boek wordt in negen korte teksten en in een groot lettertype de cyclus van de zonnebloem verteld. Omdat deze uitgave de woordenschat van kinderen van 4-7 wil verrijken, staan er negen 'vertelwoorden' onder, waar een begeleider zelf informatie bij dient te bedenken. Vetgedrukte woorden vind je in de woordenlijst achterin, evenals een quiz van drie vragen en een lijstje met boektitels en weblinks. Een pluspunt zijn de gedetailleerde grote kleurenfoto's die de tekst ondersteunen. Bij het boek hoort een code, waarmee je vijf jaar lang online extra's kunt gebruiken. Zo is het boek op een tablet of digibord te bekijken, je kunt de tekst groter/kleiner/in dyslexiefont zetten, de tekst kan worden voorgelezen en de moeilijke woorden zijn aan te klikken. Ook wordt aangegeven dat je vanuit de site filmpjes kunt bekijken en werkbladen downloaden*. Het boek maakt deel uit van de subserie 'De groei en bloei van...'** van de overkoepelende reeks 'Vertel maar'. Mooi vormgegeven boek over een thema dat uitermate geschikt is voor gebruik op school. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415835 | 24 pagina's

Titel De zonnebloem
Auteur Mary R. Dunn
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: A sunflower's life cycle. - Capstone Global Library Ltd., (c)2018. - (Explore life cycles)
ISBN 9789463415835
PPN 424696630
Rubriekscode 588.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zonnebloemen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Zaadplanten

Relaties/Serie

De groei en bloei van ...
Boek

De groei en bloei van ... (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Vertel maar
Boek

Vertel maar (2017-...)

vol.
Uitgeleend