De geweldige tijdmachine
Boek

De geweldige tijdmachine ([2020])/ [tekst] Jane Clarke, [illustraties]James Brown, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Hilde Nagel-Peters

Max wil een tijdmachine bouwen, maar hoe moet die er dan uitzien? Samen met zijn zus Mona doet hij proefjes om dat te onderzoeken. Misschien is de vorm van een ei het sterkst? Intussen maken ze heel wat troep. Wat vindt mama daarvan? Grappig verhaal dat wordt afgewisseld met proefjes en informatie. Met zwart-witte tekeningen,Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Max wil een tijdmachine maken om terug te gaan in de tijd. Daarvoor doet hij proefjes om te zien waar hij de machine van kan maken. Zo test hij karton en samen met Mona eieren. Hoe kan je eieren zo verpakken dat ze niet breken bij een val? Hun experimenten worden in een verhaal beschreven, waarbij ook buurman en buurvrouw Netjes betrokken worden. Het verhaal wordt regelmatig onderbroken met pagina's met informatieve weetjes. Hierin worden de proefjes en resultaten gepresenteerd in zwart-witillustraties en korte tekstjes. Een vlot geschreven, humoristisch verhaal waarin kinderen ook kennismaken met het opzetten en weergeven van onderzoekjes. Het boek heeft een ruime bladspiegel, teksten die variëren in grootte en heel veel zwart-wittekeningen die een aanvullend beeld bij het verhaal en de onderzoekjes geven. Onder de serienaam 'Max en Mona's dolle proefjes' verscheen ook 'Tijd voor waterpret'*. Een leuk en informatief verhaal voor kinderen vanaf ca. 8 jaar en ook voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789044756180 | 122 pagina's

Titel De geweldige tijdmachine
Auteur Jane Clarke
Secundaire auteur James Brown ; Hilde Nagel-Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2020]
Overige gegevens 122 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Egg-speriments! - London : Five Quills, 2017. - (Al's awesome science)
ISBN 9789044756180
PPN 426312872
Genre avonturenroman - humoristische roman
Thematrefwoord Tijdreizen ; Uitvindingen ; Wetenschap ; Gezin
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Max en Mona's dolle proefjes
Boek

Max en Mona's dolle proefjes (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Jane Clarke