Tijd voor waterpret!
Boek

Tijd voor waterpret! ([2020])/ [tekst] Jane Clarke, [illustraties]James Brown, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Hilde Nagel-Peters

Max wil wetenschapper worden. Hij gaat onderzoeken of de tijdmachine die hij wil bouwen, kan blijven drijven. Maar zijn experimenten lopen al gauw uit de hand. Grappig verhaal dat wordt afgewisseld met proefjes en informatie. Met zwart-witte tekeningen,Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Even voorstellen: Max Wijs, naar eigen zeggen wetenschapper. Samen met zijn tweelingzusje Mona wil hij een tijdmachine bouwen en dan onderzoeken of die machine kan blijven drijven. In zes hoofdstukjes, waarbij ook hond Einstein een grote rol speelt, gaan ze aan de slag met een zwembadje, rietjes, flessen, emmers en zeepsop. Het loopt totaal uit de hand. Als de waterkraan afbreekt en de lekkage gestopt moet worden, biedt de mooiste onderbroek van buurvrouw Netjes, die ze van de waslijn hebben geplukt, uitkomst. Het kolderieke verhaal wordt geregeld onderbroken met serieuze informatie. Er worden diverse proefjes gepresenteerd met de onderdelen: wat heb je nodig, hoe werkt het, resultaten en waarnemingen. Daarnaast zijn er wetenschappelijke feitjes over water (verdamping, moleculen). De talrijke zwart-witillustraties versterken de humoristische inhoud. Het grote lettertype met ruime interlinie zorgt voor een overzichtelijke lay-out. Onder de serienaam 'Max en Mona's dolle proefjes' verscheen ook 'De geweldige tijdmachine'*. Uitgave met aantrekkelijk omslag, geslaagde combinatie van een humoristisch verhaal en informatie. Vanaf ca. 8 jaar, ook voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789044756197 | 123 pagina's

Titel Tijd voor waterpret!
Auteur Jane Clarke
Secundaire auteur James Brown ; Hilde Nagel-Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2020]
Overige gegevens 123 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Splash down! - London : Five Quills, 2018. - (Al's awesome science)
ISBN 9789044756197
PPN 426212665
Genre avonturenroman - humoristische roman
Thematrefwoord Tijdreizen ; Uitvindingen ; Wetenschap ; Gezin
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Max en Mona's dolle proefjes
Boek

Max en Mona's dolle proefjes (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Jane Clarke