Oeps...
Boek

Oeps... (2019)/ Stephan Pastis, vertaling [uit het Engels]: Florus van Rooijen ; omslagafbeelding en illustraties: Stephan Pastis

Flip Fiasco (ik-persoon) heeft een eigen detectivebureau opgericht. Samen met zijn partner Fiks de ijsbeer probeert hij belangrijke zaken op te lossen. Met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Flip Fiasco, die eigenlijk Viaz-Gôt heet, is oprichter van een detectivebureau dat hij naar zichzelf vernoemd heeft. Het houdt kantoor in zijn moeders kleerkast. Hij wordt bijgestaan door Fiks, een ijsbeer, die wegens het smelten van de Noordpool nu bij Flip in huis woont. Zij krijgen verschillende opdrachten, maar geen van die worden op eenvoudige wijze afgehandeld. De samenwerking tussen Flip en Fiks is dan ook niet optimaal. Graphic novel geheel in de stijl van de boeken over het leven van een loser (van Jeff Kinney). Op humoristische wijze vertelt de hoofdpersoon, zich vaak rechtstreeks richtend tot de lezer, over zijn belevenissen als detective. De tekst loopt steeds over in zwart-witte stripachtige illustraties inclusief tekstballonnetjes om vervolgens weer tot de tekst terug te keren. Het eenvoudige, vlot vertelde verhaal is opgebouwd uit zestig korte hoofdstukjes en kent een mooie spanningsboog. Geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Stephan Pastis is striptekenaar en dit is zijn eerste kinderboek, waarvoor hij de Booktrust Best Book Awards 2014 ontving. In de serie over Flip Fiasco verscheen het vierde deel, 'Schoon genoeg', in 2017. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026135743 | 302 pagina's

Titel Oeps...
Auteur Stephan Pastis
Secundaire auteur Florus van Rooijen
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein, 2019
Overige gegevens 302 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2014 - Vertaling van: Mistakes were made. - Sommerville, MA : Candlewick Press, 2013. - (Timmy Failure)
ISBN 9789026135743
PPN 426313607
Genre detectiveroman - humoristische roman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Flip Fiasco
Boek

Flip Fiasco (2014-...)

vol. nr. 1
Uitgeleend
Stephan Pastis