Het geheim van het Nachtegaalbos
Boek

Het geheim van het Nachtegaalbos (2020)/ Lucy Strange, vertaling [uit het Engels]: Aleid van Eekelen-Benders

In 1919 verhuist Henrietta (12) na de dood van haar broer met haar ouders en zusje naar een oud huis aan zee. Haar vader gaat voor werk naar het buitenland en haar zieke moeder wordt door een dokter van haar weggehouden. Gelukkig ontmoet Henrietta in het bos achter hun huis de eenzame vrouw Mot. Zouden ze elkaar kunnen helpen? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De ouders van Henrietta (12) zijn na de tragische dood van hun zoon verhuisd naar een oud huis aan zee. Iedereen heeft het moeilijk en de situatie wordt voor het meisje stilaan onhoudbaar. Haar vader trekt naar het buitenland, haar moeder wordt door een dokter van haar weggehouden en haar kleine zusje dreigt in een pleeggezin geplaatst te worden. Gelukkig ontmoet ze in het bos achter hun huis Mot, een gekwetste vrouw die geïsoleerd leeft. Ze geeft Henrietta moed en helpt haar om haar familie te herenigen. Dit is een hartverwarmend verhaal over het verwerken van verdriet en trauma. Henrietta is eenzaam, en veel wordt voor haar verborgen gehouden. Haar doorzettingsvermogen, haar sterke fantasie en haar dagdromen helpen haar erdoor. Het verhaal speelt in 1919 en brengt zijdelings ook oorlogstrauma's en genderongelijkheid in beeld. Alles is beeldend beschreven en vaak ook poëtisch in de manier waarop Henriëtta troost vindt in de lievelingspersonages uit haar boeken en de herinneringen aan haar broer. Een spannend, dramatisch en soms beklemmend verhaal dat ontroert en troost. Heruitgave van het succesvolle debuut van de Britse auteur, van wie in 2020 'Ons kasteel aan zee'* verscheen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025773021 | 319 pagina's

Titel Het geheim van het Nachtegaalbos
Auteur Lucy Strange
Secundaire auteur Aleid van Eekelen-Benders
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2020
Overige gegevens 319 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2017 - Vertaling van: The secret of Nightingale Wood. - Frome : Chicken House, 2016
ISBN 9789025773021
PPN 424449080
Genre historische roman
Thematrefwoord Rouwproces ; Geheimen ; Verhuizen ; Gezin ; Zieke ouders
Taal Nederlands