Baron Noir. Seizoen 3
DVD

Baron Noir. Seizoen 3 ([2020])/ Eric Benzekri, réalisée par Antoine Chevrollier

Als president Dorendeu door stakingen en protesten in de problemen komt, besluit Rickwaert zelf een gooi naar het presidentschap te doen, maar dat valt niet mee in tijden van populisme, sociale media en nepnieuws.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 3 (8 afleveringen) van een Franse politieke thrillerserie (2018-) van Canal+, geregisseerd door Antoine Chevrollier (Le bureau des légendes). Met Kad Merad, Anna Mouglalis (Coco Chanel & Igor Stravinsky) en Astrid Whettnall (La route d'Istanbul). In seizoen 3 wil Rickwaert, na problemen voor president Dorendeu (die lijken op actuele massastakingen en protesten van de gele hesjes), zelf president worden. Door de invloed van populisme, sociale media en nepnieuws is de politieke situatie totaal onvoorspelbaar geworden, maar wat Rickwaert voor heeft op zijn concurrenten is zijn politieke neus. Beoordeling IMDb per aflevering: 7,7 tot 8,7. Dramaquarterly.com (22-5-'17): Baron noir is een thriller, een spannend drama in een cinematografische stijl, met sterke acteurs en een regie die zeer verslavend werkt. Het is een universeel verhaal over wraak, een van de sterkste motivaties die er is. Madame Azzouzi (Cinemanews24.com 10-2-'20): 'Baron noir', een heerlijk huwelijk tussen realiteit en fictie, is er in twee seizoen in geslaagd te overtuigen. Duisterder en geïllusioneerder dan de vorige seizoenen neemt seizoen 3 de tijd om zijn cynisme toe te passen op persoonlijke aspiraties, ook als dat betekent dat de mate van theaterspel van sommigen toeneemt. Briljant en huiveringwekkend.

Specificaties

Frans | 5407003482102

Titel Baron Noir. Seizoen 3
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Antoine Chevrollier ; Kad Merad ; Niels Arestrup
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumiére, [2020]
Overige gegevens 2 dvd-video's (8 × 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Kad Merad, Niels Arestrup, Anna Mouglalis. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Frankrijk : KwaïO, (c)2020
ISBN 5407003482102
PPN 426450221
Genre thriller - politieke roman
Taal Frans

Relaties/Serie

Lumière series
DVD

Lumière series (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Baron Noir
DVD

Baron Noir (2020-...)

vol. Seizoen 3
Uitgeleend