Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Verzwegen
Boek

Verzwegen (juni 2020)/ Karin Slaughter, vertaling [uit het Engels] Ineke Lenting

Nadat een jonge vrouw op gruwelijke wijze is overvallen, wordt de dader gepakt en belandt in de gevangenis. Als jaren later een soortgelijke misdaad plaatsvindt, heropenen Will Trent en Sara Linton het dossier.

Aanwezigheid

Recensie

Dit tiende boek in de Will Trent-serie, de twintigste thriller van de vermaarde Amerikaanse auteur, vervlecht op knappe wijze heden en verleden, met kinderarts en patholoog-anatoom Sara als scharnierpunt. Zij was getrouwd met en gescheiden van de vreemdgaande politieman Jeffrey, is nu dolverliefd op special agent Will. Die is wel trouw, maar tevens een man van soms te weinig woorden als het om de liefde gaat. Het verhaal begint met de brute aanval op een in het bos voor dood achtergelaten studente. Er wordt een dader opgepakt, die naar diens zeggen onschuldig veroordeeld wordt. Jaren later wordt opnieuw een vrouw overvallen. De veroordeelde vertelt Trent in de gevangenis dat de aanval een kopie is van de eerste misdaad. De dader gaat door. De politie moet terug in de tijd. Will betrekt zijn vriendin Sara erbij. Zoals vaker baseert de auteur ook in deze thriller zich op waargebeurde misdaden. Haar boeken zijn geregeld gruwelijk spannend, maar empathie en humor vormen een tegenwicht. De Will Trent-reeks, die met dit boek niet stopt, wordt tot een tv-serie bewerkt. Een opnieuw zeer spannende, goed geschreven thriller in de Will Trent-serie.

Specificaties

Nederlands | 9789402705515 | 542 pagina's

Titel Verzwegen
Uniforme titel Will Trent thriller
Auteur Karin Slaughter
Secundaire auteur Ineke Lenting
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, juni 2020
Overige gegevens 542 pagina's - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt tevens: Will Trent thriller - Vertaling van: The silent wife. - New York : HarperCollins Publishers LLC, (c)2020
ISBN 9789402705515
PPN 425805379
Genre thriller
Taal Nederlands