De weg naar Tendaba
Boek

De weg naar Tendaba reizen door Gambia (2020)/ Ada Rosman-Kleinjan, fotografie; Jan Rosman

Persoonlijk verslag van reizen door Gambia, waarin achtergrondinformatie over de bevolking, cultuur, flora en fauna verweven is.

Aanwezigheid

Recensie

Verslag van de door de schrijfster en haar echtgenoot gemaakte reizen naar Gambia. Het boek bevat twee boeken; het eerder verschenen 'De vissers van Tanji' (2016)* en het nog niet eerder verschenen 'Een school in Farato'. Met veel oog voor de natuur (met name de diversiteit in vogels), de cultuur (o.a. muurschilderingen) en de wijze waarop de bevolking leeft, wordt verslag gedaan van hun belevenissen. Omdat zij al meerdere malen in dit land op bezoek zijn geweest, kennen zij ook al diverse mensen waar zij op bezoek gaan om te kijken hoe het met de door hen opgezette projecten gaat. Dit varieert van een restaurant tot een kliniek op het platteland. Uitgebreid wordt stilgestaan bij de opening van een school opgericht met behulp van de Stichting Kans voor Gambia, die na tien jaar van hard werken nu eindelijk van start gaat. Het boek is voorzien van een inhoudsopgave, een kaartje in zwart-wit en vele kleine kleurenfoto's. Deel uit de serie 'Kleintje Wombat'. Door de levendige schrijfstijl en de persoonlijke ontmoetingen een vlot te lezen boek dat een beeld schetst van een bijzonder land met haar inwoners. Achterin een literatuurlijst met romans, reisverhalen en reisgidsen.

Specificaties

Nederlands | 9783752843538 | 199 pagina's

Titel De weg naar Tendaba : reizen door Gambia
Uniforme titel De vissers van Tanji Een school in Farato
Auteur Ada Rosman-Kleinjan
Secundaire auteur Jan Rosman
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Norderstedt : BoD, Books on Demand, 2020
Overige gegevens 199 pagina's - illustraties - 19 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Bevat: De vissers van Tanji. - Oorspronkelijke uitgave: 2016. - (Kleintje Wombat ; 3e) (Wombat reisboeken) ; De vissers van Tanji
ISBN 9783752843538
PPN 42579024X
Rubriekscode Gambia 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gambia; Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Gambia

Relaties/Serie

Kleintje Wombat
Boek

Kleintje Wombat verre bestemmingen dichtbij (2013-...)

vol. 9
Uitgeleend