Mijn eerste kijk-en zoekboek
Boek

Mijn eerste kijk-en zoekboek ([2019])/ geschreven door Fiona Watt, geïllustreerd door Stephen Barker

Waar is de walvis? Zoek drie babypinguïns! Waar is de roze raket? En kun je de kleinste paddenstoel vinden? Prentenboek met vrolijke, dunkartonnen zoekplaten in frisse kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Welk zandkasteel is de kleinste en welke vogel draagt een hoed? Talloze zoekvragen bevat dit rijk geillustreerde boek met dunkartonnen bladzijden. Op iedere pagina staan twee tot en met vier vragen waarop het antwoord in de illustraties te vinden is. Aan bod komen per een of twee pagina's diverse onderwerpen dicht bij huis (bijvoorbeeld vervoermiddelen, bosdieren, honden en katten), maar ook minder aan de eigen omgeving gerelateerde onderwerpen als pinguïns, robots of monsters. De vragen zetten aan tot goed kijken en nodigen uit te vertellen over wat er te zien is. Begrippen als groot en klein, ondersteboven of vormen als rond en diverse kleuren worden benoemd en getoond. Een enkele keer moet er geteld worden (t/m 3). De vele afbeeldingen op de kleurrijke, gestileerde illustraties zijn goed herkenbaar. Ze zijn afgebeeld op een witte achtergrond. Getoond worden kinderen met gevarieerde huidskleur en (aangeklede) dieren. De zoekvragen staan in speelse typografie tussen en in de tekeningen. Herdruk met nieuw omslag. Voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044755206

Titel Mijn eerste kijk-en zoekboek
Auteur Fiona Watt
Secundaire auteur Stephen Barker
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2019]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2017 - Vertaling van: Very first book of things to spot. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2014
ISBN 9789044755206
PPN 424157640
Thematrefwoord Zoekboeken
Taal Nederlands