The oddyssey
Boek

The oddyssey ([2020])/ by David Slavin, illustrated by Adam J.B. Lane ; based on characters by David Slavin and Daniel Weitzman

Oddonis (ik-persoon) spreekt per ongeluk een vloek uit, waardoor zijn vader en oppergod Zeus in een baby verandert. Oddonis en zijn vrienden reizen naar de onderwereld van zijn oom Hades om te proberen de vloek ongedaan te maken. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Los te lezen vervolg op 'Odd Gods'* (2019) in een serie over de Griekse godenwereld, maar dan in een humoristische uitvoering. De vreemde goden (Odd Gods) zijn de goden die in de godenschool opvallen en gepest worden. Toch beleven zij avonturen die hen en de anderen leren dat iedereen er mag zijn. Hoofdrolspeler is de onhandige Oddonis (tweelingbroer van Adonis, maar dan tegenovergesteld uitgevoerd) die met zijn vrienden (en Odd-Gods) Mathena, Gaseous (winderig), Puneous (de kleinste) en met Adonis naar de onderwereld reizen om te zorgen dat de vloek die die Oddonis heeft uitgesproken (en waardoor zijn vader Zeus in een baby is veranderd) teniet wordt gedaan door zijn oom Hades. Verdeeld over 38 zeer korte hoofdstukken, rijkelijk geïllustreerd met tekeningen in grijstinten, wordt dit makkelijk te lezen verhaal uit de doeken gedaan. Voor liefhebbers van 'Dagboek van een Loser' en soortgelijke leesseries. Verwacht geen kloppende Griekse mythologie, de auteur gaat daar zeer vrij mee om. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 9780062839558 | 215 pagina's

Titel The oddyssey
Auteur David Slavin
Secundaire auteur Adam J.B. Lane
Type materiaal Boek
Editie First edition;
Uitgave New York : Harper, am imprint of HarperCollinsPublishers, [2020]
Overige gegevens 215 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
ISBN 9780062839558
PPN 426161149
Genre historische roman - humoristische roman
Thematrefwoord Griekse Oudheid ; Schoolleven ; Vervloekingen ; Vriendschap
Taal Engels

Relaties/Serie

Odd gods
Boek

Odd gods (2019-...)

vol. 2
Uitgeleend
David Slavin