Goldie
DVD

Goldie ([2020])/ directed by Sam de Jong

De zusjes van Goldie (18) dreigen door jeugdzorg uit huis geplaatst te worden. Goldie neemt samen met hen de benen en blijft haar droom najagen. Ze wil tegen elke prijs hiphopdanseres worden. Vanaf ca. 16 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Nederlandse regisseur Sam de Jong maakte na zijn debuut 'Prins' (2015) zijn tweede speelfilm in de VS met model en actrice Slick Woods in haar eerste hoofdrol. De 18-jarige Goldie is een stoere meid die opgroeit in de straten van The Bronx. Ze droomt ervan door te breken als hiphopdanseres en werkt samen met haar zusjes van 12 en 8 aan een videoclip. Haar gescheiden moeder is drugsverslaafd en wanneer zij wordt opgepakt dreigen de zusjes in handen van jeugdzorg te komen. Goldie neemt samen met hen de benen en is vastbesloten haar droom waar te maken. Daarvoor moet ze wel stelen, liegen, in drugs handelen en het aanleggen met een foute man. De recensenten geven 3-4 sterren. Ronald Rovers (Trouw 16-1-'20): '(...) Goldie is een coming-of-agefilm, net als Prins dat was. De stijl heeft iets onderkoelds maar ook iets dromerigs, net als het waas waarin het hoofdpersonage lijkt te leven. Maar net op tijd begrijpt Goldie wat ze van het leven kan krijgen. (...)' VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Er zit wat minder visuele flair in Goldie dan in Prins, maar het verhaal is gelaagder, en wordt levensecht gespeeld door het inmiddels wereldberoemde fotomodel Slick Woods (kortgeschoren haar, spleetje tussen de tanden), die nog onbekend was toen ze aan de film begon.' Vanaf ca. 16 jaar.

Specificaties

Engels | 9789461877123

Titel Goldie
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Sam de Jong ; Slick Woods ; George Sample III
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cherry Pickers, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (88 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Slick Woods, George Sample III, Danny Hoch. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : AgX, (c)2019
ISBN 9789461877123
PPN 426461975
Thematrefwoord Thuisloze jongeren ; Jeugdhulpverlening ; Zussen
Taal Engels