Il traditore
DVD

Il traditore ([2020])/ un film di Marco Bellocchio

In 1970 wordt Tommaso Buscetta, een hooggeplaatst lid van de Siciliaanse maffia, gearresteerd in Brazilië en uitgeleverd aan Italië. Hij doorbreekt de zwijgplicht en treedt als belangrijke getuige op in het Maxiproces (1986-1992).

Aanwezigheid

Recensie

Misdaaddrama van de Italiaanse veteraan Marco Bellocchio (Fai bei sogni; I pugni in tasca) met in de hoofdrol Pierfrancesco Favino (Suburra; Cosa voglio di più). Tommaso Buscetta is een hooggeplaatst lid van de Siciliaanse maffia. Rond 1970 is hij ondergedoken in Brazilië, maar hij wordt gearresteerd en uitgeleverd aan Italië. Hij besluit de zwijgplicht (omertá) te doorbreken en treedt als belangrijke getuige op in het Maxiproces (1986-1992) onder leiding van onderzoeksrechter Giovanni Falcone (Fausto Russo Alesi). De recensenten geven 3-4 sterren. Coen van Zwol (14-1-'20): '(...) een knap geconstrueerde mix van karakterstudie, misdaadepos en rechtbankdrama. Niet bijzonder grensverleggend of intens, denk eerder aan een chique, boeiende HBO-miniserie. Ook door de charismatische rol van acteur Pierfrancesco Favino, wiens Buscetta een vlezige mix is van testosteron en morele ernst, moed en behoudzucht, leugen en zelfbedrog. (...)'. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 15-1-'20): '(...) een van de beste maffiafilms van de laatste decennia. Het is een verhaal over hoogmoed en moed, verraad en trouw, geserveerd met een pittige saus, namelijk de waarheid.' Genomineerd voor de Gouden palm in Cannes en voor een César.

Specificaties

Italiaans | 5051083156042

Titel Il traditore
Uniforme titel The traitor
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Marco Bellocchio ; Pierfrancesco Favino ; Fausto Russo Alesi
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (145 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Pierfrancesco Favino, Fausto Russo Alesi, Maria Fernanda Cândido. - Italiaans gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in het Nederlands of Frams - Videoversie van de film: Italië : IBC Movie, (c)2019 - Engelstalige titel: The traitor
ISBN 5051083156042
PPN 426461827
Genre thriller - biografie
Thematrefwoord Cosa Nostra
Taal Italiaans