Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De wilde stilte
Boek

De wilde stilte ([2020])/ Raynor Winn

Persoonlijk verslag over de langeafstandswandelingen die een echtpaar maakte door het zuidwesten van Engeland en over IJsland nadat ze alles waren kwijtgeraakt, en van de spirituele groei die ze doormaakten door contact met de natuur.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede autobiografisch boek van een vrouw die met haar man de beste manier heeft gevonden om in deze tijd met en in de natuur te leven: lange-afstandswandelen en kamperen in een klein tentje. In het eerste, zeer succesvolle boek ('Het zoutpad', 2019)* lopen zij het volledige South West Coast Path rondom Cornwall, min of meer uit wanhoop omdat ze alles zijn kwijtgeraakt. Zij vinden geluk en gezondheid. In dit tweede deel gaat hun verhaal verder als zij weer onder een dak wonen: haar moeder overlijdt, ze herstellen een oude boerderij, zijn gezondheid gaat achteruit, maar verbetert weer door hun vele tochten, ook op IJsland. Het verhaal als geheel is wat onsamenhangend maar het echte leven, de onderdelen zijn steeds boeiend en ontroerend, door de openheid van de schrijfster en de prachtige beschrijvingen van mensen en natuur. De vertaling is zo dat je vergeet dat het een vertaling is - een prestatie. Het boek is voorzien een kaartje van de route over IJsland.

Specificaties

Nederlands | 9789463821049 | 318 pagina's

Titel De wilde stilte
Auteur Raynor Winn
Secundaire auteur Annemie de Vries
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Balans, [2020]
Overige gegevens 318 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Vertaling uit het Engels. - Nederlandse vertaling Annemie de Vries en Anne-Marie Vervelde - Vertaling van: The wild silence. - UK : Penguin Books, 2020 - Vervolg op: Het zoutpad
ISBN 9789463821049
PPN 426420047
Rubriekscode Groot-Brittannië 995.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurbeheer; Cornwall; Verhalen ; IJsland; Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Groot-Brittannië (Cornwall)