Getekend
Boek

Getekend ([2020])/ Annemarie van den Brink, redactie en vormgeving: Eenvoudig Communiceren ; illustraties: Jitske Wadman

De ouders van Sam (13) zijn gescheiden en Sam vindt dat heel moeilijk. Gelukkig krijgt hij steun van zijn buurmeisje Miryem. Hierdoor kan hij zijn hobby tekenen weer oppakken. Verhaal met korte zinnen en eenvoudige woorden. Met zwart-witte tekeningen. Leesniveau onder 1F/AVI-M7. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sams ouders zijn gescheiden en sinds kort woont hij met zijn vader in een flatje, terwijl zijn zus Mona bij hun moeder woont. Sam (13) is daardoor erg van slag. Op school gaat het niet goed en hij heeft zelfs geen plezier meer in zijn grote hobby tekenen. Op de skatebaan ontmoet hij zijn nieuwe buurmeisje Miryem en ze hebben direct een klik, waardoor hij haar deelgenoot maakt van zijn boosheid en verdriet. Zijn mentor stimuleert hem om via het tekenen zijn emoties te verwerken. De auteur beschrijft op een indringende en realistische manier welke impact echtscheiding kan hebben op het leven van kinderen. De stijl is pakkend, met veel dialoog en toegankelijke taal, die aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Zo zijn er ook WhatsAppgesprekjes in de tekst verwerkt. De kleine zwart-wittekeningen passen perfect bij het verhaal. Goed gekozen titel met een omslag die daarbij aansluit. Derde deel in de serie 'Het talent van...'*, na 'Stan in 3D'* (2019). Ruime bladspiegel, duidelijk lettertype en korte getitelde hoofdstukken. Aantrekkelijke uitgave op leesniveau onder 1F/AVI-M7, voorzien van het keurmerk Makkelijk Lezen. Ook geschikt voor het vmbo. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086962556 | 95 pagina's

Titel Getekend
Auteur Annemarie van den Brink
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Jitske Wadman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2020] - [Brussel] : Lezen voor Iedereen
Overige gegevens 95 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
ISBN 9789086962556
PPN 425828948
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Echtscheiding ; Schoolleven ; Vriendschap ; Tekenen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het talent van...
Boek

Het talent van... (2019-..)

vol. 3
Uitgeleend