Een hoop vrienden
Boek

Een hoop vrienden (maart 2019)/ Kerstin Schoene, vertaling [uit het Duits]: Siska Goeminne

Een kleine pinguin is erg verdrietig. Hij zou zo graag eens boven de wolken zweven, maar hij kan niet vliegen. De andere dieren uit de dierentuin willen hem opvrolijken. Oblong prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, dat halverwege gedraaid moet worden. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Een kleine pinguïn zit droevig op een steen en de andere dieren in de dierentuin vragen waarom hij zo droevig is. Pinguïn is een vogel en toch kan hij niet vliegen en dat zou hij zo graag. En dan bouwen zijn vrienden een hoge toren door op elkaar te gaan staan en kleine Pinguïn staat bovenaan, tussen de wolken op de slurf van de olifant en zweeft zo tussen de wolken. Hartverwarmend, oblong prentenboek dat halverwege het verhaal gekeerd moet worden om de stapel met dieren in beeld te kunnen brengen. De olifant spreekt de kijker dan rechtstreeks aan, met het verzoek het boek om te draaien. De emoties van de kleine pinguïn worden erg herkenbaar en invoelbaar uitgebeeld, hij verandert van een troosteloze pinguïn in een ontzettend vrolijk dier aan het slot van het verhaal, als hij eindelijk zweeft boven de wolken. De opeenstapeling van dieren is willekeurig en zou via interactief voorlezen aangevuld kunnen worden, maar de olifant moet bovenaan blijven. Er is slechts weinig tekst, maar deze is ruim voldoende om het verhaal, en de spanningsboog, verder via de illustraties te vertellen. Een aandoenlijk prentenboek over vriendschap en samenwerken. Over de vrienden verschenen meerdere prentenboeken*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058389831

Titel Een hoop vrienden
Auteur Kerstin Schoene
Secundaire auteur Siska Goeminne
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, maart 2019
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 × 30 cm
Annotatie Vertaling: Siska Goeminne. - Vertaald uit het Duits - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2015 - Vertaling van: Ein haufen Freunde. - Stuttgart : Thienemann Verlag GmbH, (c)2013
ISBN 9789058389831
PPN 426456483
Thematrefwoord Vriendschap ; Dierentuinen ; Hulpvaardigheid ; Stapelverhalen
Taal Nederlands