Een hoop vrienden blijft samen
Boek

Een hoop vrienden blijft samen (maart 2019)/ Kerstin Schoene

Een kleine schildpad is droevig. Ze zou zo graag eens hard willen rennen of galopperen, maar bij haar gaat alles altijd langzaam. De andere dieren uit de dierentuin willen haar opvrolijken. Oblong prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, dat halverwege gedraaid moet worden. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Alle dieren in de dierentuin maken zich zorgen over schildpad, die zo verdrietig lijkt. Dan blijkt dat schildpad ook wat sneller wil zijn, net als alle andere dieren. Giraf neemt schildpad op zijn hoofd en zet hem hoog in een boom. Hij moet dan naar beneden springen, maar durft dat niet. Tot hij een zetje krijgt en alle andere dieren samen een glijbaan vormen zodat hij veilig op de grond komt. Oblong prentenboek waarin enkele tegenstellingen, zoals snel - langzaam, hoog - laag, rechts - links, boven - beneden, mooi in het op zich heel eenvoudige verhaal verwerkt zijn. De lezer wordt uitgenodigd bij bepaalde tegenstellingen mee te werken, door bijvoorbeeld het boek in een bepaalde richting te draaien. Ook de thema's samenwerken en vriendschap worden goed uitgewerkt, zoals in de illustraties waarbij de dieren samen de glijbaan vormen en precies in elkaar passen. Schildpad zoeft daar vanaf, keer op keer, en is dan de 'allersnelste'. Ook zal het perspectief waarvoor in enkele illustraties is gekozen bijdragen aan de ontwikkeling van de visuele waarneming. Een aanrader. Eerder verscheen over de dierentuinvrienden in dezelfde opzet, maar met een andere hoofdpersoon, 'Een hoop vrienden'*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462911598

Titel Een hoop vrienden blijft samen
Auteur Kerstin Schoene
Secundaire auteur Siska Goeminne
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, maart 2019
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 × 30 cm
Annotatie Vertaling: Siska Goeminne. - Vertaald uit het Duits - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2016 - Vertaling van: Ein haufen Freunde hält zusammen. - Stuttgart : Thienemann Verlag GmbH, (c)2016
ISBN 9789462911598
PPN 426456424
Thematrefwoord Vriendschap ; Dierentuinen ; Hulpvaardigheid ; Stapelverhalen
Taal Nederlands