Extra ordinary.
DVD

Extra ordinary. ([2020])/ a film by Mike Ahern and Enda Loughman

Rose is paranormaal begaafd, maar ze weigert verzoeken om hulp. Wanneer Martin haar hulp vraagt voor zijn dochter Sarah, stemt ze toch toe. Een verlopen rockster heeft een satanische vloek uitgesproken waardoor Sarah zich niet kan bewegen en zweeft.

Aanwezigheid

Recensie

Ierse komische griezelfilm, de eerste lange speelfilm van Mike Ahern. Rose Dooley (Maeve Higgins) is rij-instructrice in een kleine stad. Ze is paranormaal begaafd, maar dat probeert ze te negeren, omdat haar vader die dezelfde gave had, daardoor is verongelukt. Verzoeken om hulp weigert ze, totdat Martin Martin (Barry Ward) haar benadert omdat hij wordt lastiggevallen door de geest van zijn vrouw. Ze stuurt hem weg, maar ze vindt hem een leuke man en wanneer hij opnieuw hulp vraagt, nu voor zijn dochter Sarah, stemt ze toe. Een verlopen rockster heeft een satanische vloek uitgesproken waardoor Sarah zich niet kan bewegen en zweeft. Om de vloek op te heffen moeten Rose en Martin lastige opdrachten uitvoeren, zoals het verzamelen van ectoplasma van zeven verschillende geesten. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 98% 'fresh': 'A horror/rom-com hybrid that somehow manages to blend its ingredients without losing their flavor, Extra Ordinary more than lives up to its title.' Gedeelde winnaar van de Zilveren Raaf (Beste regisseur) op het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF).

Specificaties

Engels | 9789461877246

Titel Extra ordinary.
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Mike Ahern ; Enda Loughman ; Maeve Higgins ; Barry Ward
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Remain in Light, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (94 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Maeve Higgins, Barry Ward en Will Forte. - Engels gesproken, ondertiteld in het Nederlands of Frans - Videoversie van de film: Ierland : Blinder Films, (c)2019 - Bevat ook onder andere: Achter de schermen ; Maeve Higgins special item ; Will Forte extra item
ISBN 9789461877246
PPN 426517075
Genre humoristische roman - griezelverhaal
Taal Engels