Besties voor altijd
Boek

Besties voor altijd ([2020])/ Mirjam Mous

Bundeling van verhalen over hartsvriendinnen Teddie en Maud (ik-persoon). Teddie zit in een rolstoel die ze 'Tedmobile' noemt, maar dat weerhoudt haar er niet van om samen met Maud allerlei avonturen te beleven. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een gratis beautydag organiseren voor de moeders door zelf de gezichtsproducten te maken. Een soap-opname zodanig in de war sturen dat zus Ingrid er een baantje aan over houdt. Een jongen 'vangen' met een vishengel, op vakantie kennismaken met de Spaanse Carlos die een Groningse Timo blijkt te zijn, een vermeende ontvoering oplossen, Teddie die in haar rolstoel een handige klusjesman is en een vet coole middag organiseren voor bejaarden uit de buurt. Je kunt het zo gek niet bedenken of 'Besties voor altijd' Maud en Teddie maken het mee - of beter nog: roepen het met veel plezier over zichzelf af. Deze kloeke, gebonden uitgave is een bundeling van drie herziene boeken (o.a. herzien over sociale media) over de 'Maffe meiden', die oorspronkelijk verschenen tussen 2007 en 2009. De korte, vlot leesbare hoofdstukken kennen een duidelijk begin en eind en zijn ook los van elkaar te lezen - Maud, Teddie en hun omgeving zijn de rode draad in alle avonturen. Uitgave voor meiden in de brugklasleeftijd over herkenbare meidendingen - voorzien van een portie rolstoelhumor, een sausje van woordgrapjes en een mix van werkelijkheid en brugklasdromen. Aanrader! Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000371976 | 301 pagina's

Titel Besties voor altijd
Uniforme titel Maffe meiden Maffe meiden, maffer dan ooit Maffe meiden, 4ever maf
Auteur Mirjam Mous
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Holkema & Warendorf, [2020]
Overige gegevens 301 pagina's - 22 cm
Annotatie Gedeeltelijk eerder verschenen in het tijdschrift Tina - Bevat: Maffe meiden ; Maffe meiden, maffer dan ooit ; Maffe meiden, 4ever maf. - Houten : Van Holkema & Warendorf, 2007, 2008, 2009
ISBN 9789000371976
PPN 426289102
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Vriendschap ; Mensen met een lichamelijke beperking ; Brugklassen
Taal Nederlands