Leven zonder afval
Boek

Leven zonder afval een handleiding voor een minimalwaste-lifestyle (2020)/ Emily-Jane Townley, illustraties: Josselin Bijl

Handige gids met praktische, alledaagse instructies, tips en ideeen over hoe je minder afval kunt produceren, of zelfs helemaal afvalvrij kunt leven.

Aanwezigheid

Recensie

Voor iemand die graag minder afval zou willen produceren, of helemaal afvalvrij zou willen leven, maar geen idee heeft waar te beginnen is dit het perfecte boek. Het is zeer toegankelijk geschreven en erg compleet op beginnersniveau: over verschillende onderdelen van het dagelijks leven, van schoonmaken tot boodschappen tot feestjes, worden praktische en nuttige tips gegeven over hoe je je afvalproductie kunt minimaliseren. De toon is daarbij opgewekt, motiverend en een stuk minder dwingend dan vergelijkbare boeken binnen het genre. De auteur heeft er ook begrip voor dat wellicht niet alles wat beschreven wordt haalbaar is voor de lezer, maar dat dat ook niet het doel moet zijn: de lezer wordt gestimuleerd zijn of haar eigen weg te vinden. Met de vele mogelijkheden die in het boek worden geboden kan de lezer allerlei kanten op. Het geheel is heel aantrekkelijk vormgegeven met illustraties die in lijn zijn met de luchtige sfeer van het boek.

Specificaties

Nederlands | 9789023016373 | 187 pagina's

Titel Leven zonder afval : een handleiding voor een minimalwaste-lifestyle
Auteur Emily-Jane Townley
Secundaire auteur Josselin Bijl
Type materiaal Boek
Uitgave [Haarlem] : Becht, 2020
Overige gegevens 187 pagina's - illustraties - 19 cm
Annotatie Met lteratuuropgave, register
ISBN 9789023016373
PPN 424448882
Rubriekscode 614.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ecologische leefwijze
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Ecologische leefwijze