De gelaarsde kat
Boek

De gelaarsde kat ([2020])/ met prenten van Simona Cordero, vertaling [uit het Italiaans] en AVI-bewerking: Elly Simoens

De zoon van de molenaar krijgt de kat van zijn vader. De kat is slim en kan praten. Hij wil zijn baas rijk maken. Hij maakt een plan. Zal de koning hem geloven? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als de molenaar sterft, erft zijn jongste zoon de kat. Maar niet zomaar een kat, deze kan praten. De kat verkleedt zich als ridder en gaat het bos in. Daar vangt hij eerst een konijn en daarna twee patrijzen die hij namens zijn baas, zogenaamd de Markies van Carabas, naar de koning brengt. Dat vindt de koning leuk en als hij samen met zijn dochter uit rijden gaat, zorgt de kat er met een list voor dat de prinses en de koning zijn baasje tegenkomen. Ze worden verliefd en uiteindelijk trouwen ze. Eerste leesboekje met een vrij bewerkte en sterk vereenvoudigde versie van het bekende sprookje van Charles Perrault. Geillustreerd met aardige, goed bij de tekst passende en over twee pagina's verdeelde aquarelillustraties in heldere kleuren. Deeltje uit de serie: 'Er was eens...sprookjes voor prille lezers'. Eerder verschenen al tien delen, o.a. 'De kleine zeemeermin'*, en nu ook 'Sneeuwwitje'**. Duidelijk lettertype. Bruikbaar eerste leesboekje op niveau AVI-E3.

Specificaties

Nederlands | 9789462914735 | 30 pagina's

Titel De gelaarsde kat
Secundaire auteur Fabian Negrin ; Giovanni Francesco Straparola ; Charles Perrault ; Elly Simoens
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2020]
Overige gegevens 30 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst vrij naar Giovanni Francesco Straparola/Charles Perrault - Vertaling van: Il gatto con gli stivali. - Novara : De Agostini Libri S.p.a, (c)2017. - (Io leggo da solo)
ISBN 9789462914735
PPN 426508777
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Er was eens ...
Boek

Er was eens ... sprookjes voor prille lezers (2017-...)

vol.
Uitgeleend