Kitty en de tijgerschat
Boek

Kitty en de tijgerschat ([2019])/ Paula Harrison, Jenny Løvlie, vertaling [uit het Engels]: Saskia Martens

Kitty kan niet wachten om de Tijgerschat te zien. Samen met haar kat Pompon besluit ze 's nachts al het museum te bezoeken. Maar dan wordt het gouden beeld onder hun neus gestolen. Tijd voor Kitty om als superheldin in actie te komen! Met veel tekeningen in zwart-wit en oranje. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kitty en haar katje Pompom kunnen niet wachten tot ze naar het museum mogen om de Tijgerschat te bekijken. Daarom besluiten ze om 's nachts al op pad te gaan en het gouden beeld van de tijger met smaragden als ogen te gaan bekijken. Maar dan wordt het beeld onder hun neus vandaan gestolen. Tijd voor Kitty om de dief te vangen en het beeld terug te brengen naar het museum. En dan is er nog de vloek die op het beeld zou rusten. Spannend avontuur in het midden van de nacht waarin de jonge Kitty zich als poezenheldin verkleedt en de nacht redt. Met een levendige bladspiegel, op vrijwel elke pagina leuke illustraties in zwart-wit en steunkleur oranje. Sommige pagina's zijn zwart als de nacht met witte letters. De tekst is gedrukt in grote letters, met ruime interlinie en weinig moeilijke woorden en is daardoor makkelijk te lezen. Met een aantrekkelijke hardcover omslag met gouden glinsterende details. Tweede deel in de serie over Kitty, het meisje dat 's nachts in een kat verandert, dat volgt op 'Redding in de maneschijn'*. Het geheel vormt een afgerond verhaal en is prima losstaand te lezen dankzij de introductie van de karakters voorin. Vertaling van 'Kitty and the tiger treasure'**. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403215372 | 117 pagina's

Titel Kitty en de tijgerschat
Auteur Paula Harrison
Secundaire auteur Jenny Løvlie ; Saskia Martens
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Blloan junior, [2019]
Overige gegevens 117 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Tekst: Paula Harrison, illustraties: Jenny Løvlie - Vertaling van: Kitty and the tiger treasure. - Oxford : Oxford University Press, 2019
ISBN 9789403215372
PPN 426440668
Genre sprookjes
Thematrefwoord Diefstallen ; Helden ; Katten ; Magie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kitty
Boek

Kitty (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Paula Harrison