Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Monsterlijke microben
Boek

Monsterlijke microben alles over nuttige bacterien en gemene virussen ([2020])/ Professor Marc Van Ranst en Geert Bouckaert, met illustraties van Sebastiaan Van Doninck

Is het coronavirus het gemeenste virus dat er bestaat, hoe krijg ik (buik)griep en hoe werken vaccins? Professoren beantwoorden vragen, die kinderen stelden over microben waaronder bacteriën en virussen. Met gekleurde tekeningen, verwerkingsvragen en proefjes. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een bundeling van vragen die door kinderen gesteld zijn aan professoren van de universiteit van Leuven. De vragen zijn gegroepeerd in de volgende hoofdstukken: Wat zijn microben en wat doen ze? Hoe verspreiden de monstertjes zich en hoe ga ik ze te lijf? Waarom blijft het griepvirus de kop opsteken? Welke microben zijn echte moordenaars? en Word zelf microbioloog. Per hoofdstuk worden vijf subvragen beantwoord. De hoofdstukken worden afgesloten met een test, waarvan de antwoorden achterin staan. De inhoud van deze heruitgave is geactualiseerd, er is informatie toegevoegd over het coronavirus bij het thema 'Wat zijn de gemeenste virussen?'. Positief is dat het boek zich beperkt zich tot één onderwerp, waardoor er vrij diep op de informatie kan worden ingegaan. De informatie is voor kinderen interessant en duidelijk. In het laatste hoofdstuk staan vijf eenvoudige proefjes die kinderen met hulp van een volwassene kunnen doen. Overzichtelijke lay-out met veel kleurrijke tekeningen met stripachtige figuurtjes, die er niet altijd vrolijk uitzien. De auteur is schrijver, journalist en televisiemaker. Het thema van dit keurig verzorgde boek, gemaakt in samenwerking met een professor, is helaas erg actueel. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401471220 | 64 pagina's

Titel Monsterlijke microben : alles over nuttige bacterien en gemene virussen
Auteur Geert Bouckaert
Secundaire auteur Marc Van Ranst ; Sebastiaan Van Doninck
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk, hernieuwde druk;
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Tekst: Geert Bouckaert en in samenwerking met professor virologie Marc Van Ranst - Oorspronkelijke uitgave: (c)2007. - (Kinderuniversiteit ; 5)
ISBN 9789401471220
PPN 426516338
Rubriekscode 579
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Microbiologie
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Microbiologie