In het wild
Boek

In het wild ([2020])/ auteurs: Anna Boot, Margriet Breet, Karine Jekel, Kelly van Kempen, Carla van Kollenburg, Biance Mastenbroek, Astrid van Roosmalen, Beitske Verheij, Peter Vervloed, Yvonne de Vries, Floortje Zwigtman, illustratoren: Tirza Beekhuis, Mieke Driessen, Peter FitzVerploegh, Paula Gerritsen, Jordi Peters, Maikel Verkoelen, Helen van Vliet ; redactie: Margot de Sera, Yoïn van Spijk, Marjolein Wennekers

Wist je dat zwanen soms verdrietig zijn of dat krokodillen met takken gooien? Lees (een deel van de) 32 verhalen over 'wilde' dieren in Afrika, bij ons op de Veluwe of zelfs in de stad. Met veel foto's en tekeningen in kleur. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit informatieve leesboek voor groep 5 van de basisschool bevat een bloemlezing met verhalen over (wilde) dieren. Aan de 32 verhalen hebben elf auteurs en zeven illustratoren meegewerkt. Ze gaan over struinen op de Veluwe, brommen, scheten en gebaren (over communicatie tussen dieren), stokstaartje vertelt, samen vluchten, slapen en jagen. Het boek is interessant en wordt inhoudelijk op aantrekkelijke wijze gepresenteerd. De teksten zijn gevarieerd en kleurrijk geïllustreerd. De vertelvormen zijn zeer gevarieerd: van tweespraak tot briefwisseling en van informatief, zakelijk/feitelijk tot reportage of stripverhaal. In deze verhalen reizen kinderen over de hele wereld. In Kenia voelt een groep inwoners zich onveilig door het oprukkende wild, cheeta's worden met uitsterven bedreigd en worden vaak gefokt in een WildZoo, in het oerwoud van Borneo leven orang-oetans in het wild. Op de schutbladen zijn belangrijke kernwoorden en trefwoorden uit dit boek gedrukt in opvallend lettertype. De verhalen zijn los van de leesmethode Atlantis, waarin leesplezier voorop staat, te lezen. In dezelfde opzet verscheen ook de uitgave 'Kriebelbeestjes' voor groep 4*. Voor de vele dierenliefhebbers vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053007525 | 69 pagina's

Titel In het wild
Secundaire auteur Anna Boot ; Tirza Beekhuis ; Margot de Sera
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2020]
Overige gegevens 69 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
ISBN 9789053007525
PPN 42103176X
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wilde dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Wilde dieren

Relaties/Serie

Atlantis
Boek

Atlantis wereld van verhalen. Groep 5 (2019-...)

vol. leesboek 3
Uitgeleend