Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Dinosauriërs
Boek

Dinosauriërs groot gluurboek : binnenkijken bij de dino's ([2020])/ tekst: Camilla de la Bédoyère, illustraties: Donough O'Malley ; vertaling [uit het Engels]: Saskia Martens

Wil jij wel eens skeletten van dino's opgraven? Beweeg de (stevig vastzittende) 'vergrootglas' en ga op zoek naar fossielen! Stevig kartonboek met kleurenillustraties en korte informatie over allerlei soorten dino's. Vanaf ca.. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit grote stevige kartonnen boek (33 cm) over dino's is een bijzondere in zijn soort; je kunt er opgravingen in doen! Het bevat pagina's waarin een opgravingslocatie wordt nagebootst. Met een stevige kartonnen loep (kan er niet uit, is stevig verankerd) schuif je als het ware over de opgraving heen en ontdek je botten van diverse dinosauriërs. We zien de opgraving van de kleinste dino's, ontdekken hoe de botten en tanden van planteneters eruitzien en vinden het skelet van een vliegende dinosaurus. In zes hoofdstukken passeren de meest bekende dino's de revue met korte informatieblokjes en getekende illustraties. Op vrijwel elke bladzijde zijn enkele dino's afgebeeld op een pastelkleurige achtergrond. De dino's zijn ietwat gestileerd weergegeven in fraaie kleuren. Achterin staat een kleine woordenlijst. Een uitnodigend boek, rijk van informatie & illustratie, begrijpelijk voor de kinderen uit de doelgroep. In dezelfde uitvoering verscheen 'Hier woon ik : groot gluurboek : binnenkijken bij dieren'* (2020). Het oorspronkelijke Engelstalige (interactieve) voorleesboek is een lust voor het oog en zal vaak bekeken worden, thuis en op school. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002270192 | 23 pagina's

Titel Dinosauriërs : groot gluurboek : binnenkijken bij de dino's
Auteur Camilla de La Bédoyère
Secundaire auteur Donough O'Malley ; Saskia Martens
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds Infodok, [2020]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Vertaling van: Magic magnifying glass : dinosaurs. - Quarto Publishing plc, (c)2019
ISBN 9789002270192
PPN 427863449
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen