Militair, sniper, survivor
Boek

Militair, sniper, survivor levenslessen uit het heetst van de strijd ([2020])/ Ant Middleton, vertaling [uit het Engels]: André Haacke en Ruud van der Helm

Verhandeling door een oud-commando over leiderschap onder moeilijke omstandigheden, gebaseerd op zijn militaire ervaringen.

Aanwezigheid

Recensie

Ant Middleton was dertien jaar actief in het Britse leger. Hij deed onder meer dienst bij de Special Boat Service (marine commando's) en het 9e Parachute Squadron Royal Engineers. Na zijn dienstverlating kreeg hij grote bekendheid met de internationale tv-serie 'Who Dares Wins' over de Britse Special Forces van de Special Air Service (SAS). In 'Militair, sniper, survivor' verhaalt hij niet alleen over zijn belevenissen bij de krijgsmacht, maar schrijft hij ook beeldend en vol inspiratie over de levenslessen die hij hier heeft opgedaan. Zijn boek staat vol met beschouwingen over leiderschap. Lessen die hij toelicht met voorbeelden uit de praktijk. Het boek sluit goed aan bij 'Leiderschap onder vuur' (2012)* van Ridder Militaire Willems-Orde Marco Kroon. Beide militairen laten zien waartoe mensen in staat zijn onder omstandigheden die soms niet in woorden zijn te vatten. Ant Middleton benadrukt dat niemand een geboren leider is, maar beschrijft duidelijk welke eigenschappen hiervoor nodig zijn om tot een goede leider uit te groeien. Een indrukwekkend boek.

Specificaties

Nederlands | 9789022591055 | 301 pagina's

Titel Militair, sniper, survivor : levenslessen uit het heetst van de strijd
Auteur Ant Middleton
Secundaire auteur André Haacke
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Boekerij, [2020]
Overige gegevens 301 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: First man in : leading from the front. - HarperCollins Publishers, (c)2018
ISBN 9789022591055
PPN 425881520
Rubriekscode 399.49
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Persoonlijkheid ; Britse militairen; Verhalen ; Leiderschap; Militairen
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Soldaten