Onmogelijk
Boek

Onmogelijk ([2020])/ Catarina Sobral

Wil je weten hoe het heelal is ontstaan? Ontdek dit via een tijdreis door ons universum, van de oerknal tot het ontstaan van de mens. Prentenboek met illustraties in kleurrijke vakken en korte informatie in tekstballonnen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Waar komt ons heelal vandaan? Het begon toen alles wat nu groot is nog klein was, en dit prentenboek laat zien hoe het verder ging. Hoe deeltjes zich verspreidden en op elkaar botsten, wat de oerknal is. Sterren komen aan bod, inclusief onze bijzondere ster, de zon. Vervolgens wordt uitgelegd hoe onze planeet aarde uit de zon is ontstaan. De illustraties in grote kleurrijke vakken en grove lijnen vullen een spread en verhelderen dit abstracte onderwerp. De deeltjes zijn getekend als bolletjes in allerlei kleuren en vormen en sommige hebben oogjes. Verder zijn steeds twee personen met elkaar in gesprek, zij geven de beknopte informatie in tekstballonnen. Ook zijn ze zelf aan het tekenen, bijvoorbeeld een tijdlijn die heel goed laat zien hoe kort wij mensen nog maar bestaan. Dat laat ook de prent zien waarop het bestaan van het heelal als een jaar wordt weergegeven. De zon en de aarde waren er pas in september, wij mensen op oudjaarsdag. Dit soort beelden maken een ingewikkeld onderwerp concreet, enigszins te bevatten. Achterin is een glossarium met lastige begrippen. Intrigerend boek voor doordenkers! Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook geschikt voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789492986245

Titel Onmogelijk
Auteur Catarina Sobral
Secundaire auteur Anne Lopes Michielsen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Amsterdam] : Boycott, [2020]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaald uit het Portugees. - Vertaling Anne Lopes Michielsen - Vertaling van: Impossivel. - Orfeu Negro. - (c)2018
ISBN 9789492986245
PPN 424422565
Rubriekscode 552.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oerknal ; Heelal
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Oerknal