Mister Oscar op vakantie
Boek

Mister Oscar op vakantie = on holiday ([2020])/ Jim Field

Tijdens de vakantie gaat Mister Oscar, samen met zijn goudvis Finn, op bezoek bij vrienden op o.a. het platteland, bij het strand en in de bergen. Prentenboek met kleurenillustraties om spelenderwijs ruim honderd Engelse woorden en uitdrukkingen te leren. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentenboek waarin via een verhaal spelenderwijs Engelse woordjes en uitdrukkingen geleerd kunnen worden. Het verhaal draait om Mister Oscar die samen met zijn goudvis Finn op vakantie gaat. Ze halen net op tijd de trein. Eerst gaan ze kamperen bij het konijn Ella. Daarna reizen ze door naar zijn vriend Stan in de besneeuwde bergen, met vriendin Kate maken zij een boottocht en met Pepper en Salt, twee varkentjes, hebben ze veel plezier op het strand en in de zee. De vakantie sluiten ze af in het café van hun vriend Daley. Goed gestructureerd verhaal (dat ook mooi rond is wat begin- en eindpagina zijn gelijk, alleen op een andere tijdstip van de dag) dat zich goed laat voorlezen. Het verhaal zelf wordt in het Nederlands verteld, maar de dialogen (in tekstballonnen) zijn tweetalig, eerst Engels en daarna Nederlands. In de eenvoudige illustraties worden erg veel voorwerpen getoond tijdens de bezoeken aan vrienden, maar ook bijvoorbeeld als de koffers gepakt moeten worden. Ook daarbij staan steeds de voorwerpen in het Engels en Nederlands. Bij de illustraties in de stad zijn de aanduidingen van de winkel uitsluitend in het Engels. Een heel aardig boek op kleuters spelenderwijs hun eerste woordjes Engels te leren. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

NederlandsEngels | 9789401468244

Titel Mister Oscar op vakantie = on holiday
Auteur Jim Field
Secundaire auteur Marjet Huiberts
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Teksten in het Nederlands en Engels. - Vertaald uit het Engels. - Vertaling Marjet Huiberts. - Omslag vermeldt: Een voorleesverhaal met meer dan 100 Engelse woorden - Vertaling van: Monsieur Roscoe on holiday. - London : Hodder Children's Books, 2020
ISBN 9789401468244
PPN 428182763
Rubriekscode Engels 837.1
Taal NederlandsEngels
Onderwerp algemeen Engelse taal
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Engelse taal