Stinkhond aan het strand
Boek

Stinkhond aan het strand ([2020])/ Colas Gutman & Marc Boutavant, vertaald [uit het Frans] door Sylvia Vanden Heede

Stinkhond en zijn vriend Plattekat mogen mee naar het zomerkamp voor verlaten dieren. Stinkhond hoopt dat hij op het strand het ideale kind zal vinden om mee te spelen. Met veel grappige kleurentekeningen. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De zwerfdieren Stinkhond en Plattekat wonen in een vuilnisbak. In de snikhete zomer dromen ze van een frisse duik in zee en tot hun geluk mogen ze mee naar het zomerkamp voor verlaten dieren. Op het strand gaan alle dieren op zoek naar een kind om mee te spelen. Zal Stinkhond een kind vinden? Humoristisch, wensvervullend verhaal waarin dieren en mensen elkaar kunnen verstaan. Stinkhond is dom en ziet alles met een positieve blik waardoor veel negatiefs (beledigingen, pesterijen) hem ontgaan. Deze instelling pakt echter goed voor hem uit. Kinderen zullen veel plezier beleven aan deze hond die veel minder begrijpt dan zij, maar die wel de trouwste en liefste hond van de wereld is. Zeer rijk, full colour geïllustreerd verhaal in warme kleuren met vaak paginagrote platen. Derde, zelfstandig te lezen avontuur over Stinkhond en Plattekat, vertaald uit het Frans. De tekst is gezet met grote letters en een ruime bladspiegel. Op de schutbladen staan alle dieren die in het verhaal voorkomen. Eerder verschenen 'Stinkhond zoekt een baasje'* en 'Stinkhond gaat naar school'**. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401468138 | 62 pagina's

Titel Stinkhond aan het strand
Auteur Colas Gutman
Secundaire auteur Marc Boutavant ; Sylvia Vanden Heede
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 62 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Tekst: Colas Gutman, tekeningen: Marc Boutavant - Vertaling van: Chien Pourri à la plage. - Paris : l'école des loisirs, (c)2014
ISBN 9789401468138
PPN 427625246
Genre dierenleven
Thematrefwoord Zwerfhonden ; Strand
Taal Nederlands