Ronaldo is de beste
Boek

Ronaldo is de beste ([2020])/ Simon Mugford, illustraties: Dan Green ; vertaling [uit het Engels]: Sander Buesink

Voetballer Ronaldo voetbalde als kind met flesjes in de straten van het Portugese eiland Madeira.Via Sporting Lissabon en Manchester United werd hij een van de beste voetballers ter wereld. Met een quiz en veel stripachtige zwart-witillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Voetballer Ronaldo voetbalde als kind met flesjes in de straten van het Portugese eiland Madeira. Via Sporting Lissabon en Manchester United werd hij een van de beste voetballers ter wereld. Dit handzame boek vertelt van alles over de voetbalcarrière van Christiano Ronaldo. Met korte teksten en veel zwart-witte cartoons, qua opmaak vergelijkbaar met de boeken van o.a. 'Het leven van een Loser', vertelt de auteur allerlei weetjes en anekdotes over onder meer de clubs waar Ronaldo gespeeld heeft, het verloop van zijn carrière, de doelpunten die hij gemaakt heeft, de trucjes die hij beheerst en de WK's waaraan hij heeft deelgenomen. Hij maakt ook een vergelijking tussen Messi en Ronaldo. Weinig tekst, vaak in afwijkende typografie met o.a. grote letters. Indeling in dertien korte hoofdstukken waarin de vele stripachtige zwart-witillustraties de boventoon voeren. De lay-out oogt wellicht wat rommelig. Met inhoudsopgave, een quiz en begrippenlijst. Deel uit de reeks 'Voetbalhelden'*. Voor voetballiefhebbers een leuke, humoristische uitgave die minder goede lezers ook zeker zal aanspreken. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789493189034 | 132 pagina's

Titel Ronaldo is de beste
Auteur Simon Mugford
Secundaire auteur Dan Green ; Sander Buesink
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Condor, [2020]
Overige gegevens 132 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Statistieken en records correct t/m medio oktober 2019 - Vertaling van: Ronaldo rules. - London : Welbeck Publishing Limited, 2020. - (Football superstars)
ISBN 9789493189034
PPN 425871398
Rubriekscode 619.14
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ronaldo, Cristiano
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Voetballers

Relaties/Serie

Voetbalhelden
Boek

Voetbalhelden (2020- ...)

vol.
Uitgeleend
Simon Mugford