Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De weg van de meeste weerstand
Boek

De weg van de meeste weerstand roman ([2020])/ Lionel Shriver, vertaald [uit het Engels] door Karina van Santen en Marian van der Ster

Als een vrouw na een heel sportief leven niet meer kan sporten als vroeger is het extra confronterend als haar man ineens obsessief gaat sporten met gevaar voor hun relatie en zijn gezondheid.

Aanwezigheid

Recensie

Serenata Terpsichore, stemactrice, is een hele sportieve vrouw die haar hele leven lang veel gesport heeft en oefeningen heeft gedaan om fit en in vorm te blijven. Maar nu ze de zestig gepasseerd is heeft ze versleten knieën, waardoor ze nu niet meer kan sporten op het niveau waarop ze dat gewend is. Ze vindt dit moeilijk te accepteren. Extra pijnlijk en confronterend is het dan ook voor haar als haar man Remington, ex-ambtenaar, ineens het hardloopvirus te pakken krijgt, en zich door een groepje medefanatiekelingen zelfs laat uitdagen een extreme (metalman) triatlon te lopen. Ze is afgunstig en moet met lede ogen toezien hoe hij steeds obsessiever met het sporten bezig is, wat gevaar oplevert voor hun relatie en zijn gezondheid. Een roman met de nodige satire over sportverslaving. Het is echter een boek waar je bij tijden moeilijk doorheen leest en waarbij het lastig is om veel sympathie op te brengen voor de hoofdpersoon. Van de auteur verscheen eerder onder meer het verfilmde 'We moeten het even over Kevin hebben'.

Specificaties

Nederlands | 9789025458997 | 364 pagina's

Titel De weg van de meeste weerstand : roman
Auteur Lionel Shriver
Secundaire auteur Karina van Santen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2020]
Overige gegevens 364 pagina's - portret - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The motion of the body through space. - New York : HarperCollins, (c)2020
ISBN 9789025458997
PPN 424305879
Thematrefwoord Obsessie ; Extreme sporten
Taal Nederlands