Casper en Emma gaan kamperen
Boek

Casper en Emma gaan kamperen ([2020])/ Tor Åge Bringsværd, Anne G. Holt, vertaling [uit het Noors]: Lucy Pijttersen

Casper gaat met Emma en haar moeder kamperen in het bos. Ze zien eekhoorntjes en vogels en zwemmen in het meertje. Ook roosteren ze worstjes in het kampvuur. Samen genieten ze van al het moois dat in het bos te vinden is. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Casper gaat met Emma en haar moeder kamperen in het bos. Ze zien eekhoorntjes en vogels. Ze zwemmen in het meertje, roosteren worstjes in het kampvuur en luisteren naar de regen die op het tentdoek tikt. Samen genieten ze van al het moois dat het bos te bieden heeft. Leuk, hartverwarmend verhaal waarin het thema 'kamperen' centraal staat en waarin de mogelijkheden van de natuur en het bos benadrukt worden. Het thema sluit goed aan bij de belevingswereld van de beoogde doelgroep. De pagina's zijn telkens op dezelfde manier opgebouwd. De bovenste helft van de pagina's is gevuld met een kleurrijke en lieflijke illustratie. Op de onderste helft staan enkele regels tekst in een fijne, grijze letter. Het taalgebruik sluit goed aan bij het niveau van jonge kinderen. De vrij kleine en mooi verzorgde uitgave (met harde kaft) is goed vertaald uit het Noors en is - samen met de andere vier boekjes uit de Casper en Emma-serie - qua thema een mooie aanvulling. In 2019 verscheen 'Casper krijgt een katje'*. Er zijn ook dvd's met de avonturen van Casper en Emma. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463132619

Titel Casper en Emma gaan kamperen
Auteur Tor Åge Bringsværd
Secundaire auteur Anne G. Holt ; Lucy Pijttersen
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Uitgeverij Memphis Belle, [2020]
Overige gegevens 38 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Tekst: Tor Åge Bringsværd, illustraties: Anne G. Holt - Uitgave in samenwerking met Just4Kids bv - Vertaling van: Karsten og Petra : p°a tur. - Oslo : Cappelen Damm AS, (c)2020
ISBN 9789463132619
PPN 424891018
Thematrefwoord Kamperen ; Bossen ; Voorleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Casper en Emma
Boek

Casper en Emma (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Tor Åge Bringsværd