Tien kleine dino's
Boek

Tien kleine dino's ([2019])/ Mike Brownlow, Simon Rickerty, bewerking [uit het Engels]: Rikky Schrever

Tien kleine dino's gaan op stap als mama ligt te slapen. Onderweg komen ze grote dinosaurussen tegen, gemene planten en andere gevaren, waardoor elke keer een dino verdwijnt. Hoeveel blijven er nog over? Oblong prentenboek dat terugtelt vanaf tien, met grappige, felgekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tien kleine dino's zijn uit hun ei gekropen en als mama ligt te slapen besluiten ze de wereld te gaan verkennen. Al snel komen ze een diplodocus tegen die op een van de dino's gaat staan. De negen andere dino's gaan verder, maar al snel wordt een dino door een hongerige plant opgegeten. En zo verdwijnt er steeds weer een dino, tot er nog maar eentje over is. Eén kleine dino met tranen in zijn ogen. Welk monster zal hem verslinden? Als de rook optrekt blijkt er geen monster, maar zijn mama te zijn, met op haar rug de andere kleine dino's. Humoristisch prentenboek in oblong formaat waarbij elke spread eindigt met de zin 'Nu zijn het er nog maar...', waarbij de peuter wordt uitgenodigd aan te geven hoeveel dino's er nog over zijn, wat vergemakkelijkt wordt door de tekst op rijm. Een speelse manier om de cijfers tot met tien te oefenen. Dat het eigenaardig is dat aan het slot alle dino's er weer zijn, zal een peuter niet onlogisch vinden. De illustraties, waarbij de dino's en voorwerpen met duidelijke zwarte lijnen afsteken tegen de achtergrond en felgekleurde vlakken, bieden de mogelijkheid om nog meer voorwerpen te tellen. Een prentenboek met veel mogelijkheden. In dezelfde opzet verscheen ook, met knalroze in plaats van blauw omslag, 'Tien kleine prinsessen'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463132572

Titel Tien kleine dino's
Auteur Mike Brownlow
Secundaire auteur Simon Rickerty ; Rikky Schrever
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Uitgeverij Memphis Belle, [2019]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 × 28 cm
Annotatie Tekst Mike Brownlow, illustraties Simon Rickerty - Vertaling van: Ten little dinosaurs. - Sydney : Orchard Books, (c)2015
ISBN 9789463132572
PPN 42489095X
Thematrefwoord Tellen ; Dinosaurussen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands