Tien kleine prinsessen
Boek

Tien kleine prinsessen ([2019])/ Mike Brownlow, Simon Rickerty, bewerking [uit het Engels]: Rikky Schrever

Tien prinsessen gaan naar het bal. Onderweg komen ze een boze heks tegen, een wolf en andere gemene figuren, waardoor steeds een prinsesje verdwijnt. Hoeveel blijven er nog over? Oblong prentenboek dat terugtelt vanaf tien, met grappige verwijzingen naar bekende sprookjesprinsessen. Met felgekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Oblong prentenboek met een vrolijk aftelversje over tien kleine prinsessen die op weg gaan naar het bal. Onderweg komen ze een hoop stouteriken tegen zoals een gemene heks, een boze wolf en een harig beest. Tot er uiteindelijk maar één prinsesje over blijft. Gelukkig heeft zij een wensbol en kan zij alle andere prinsessen terugwensen. En al die stouteriken? Weg ermee! Via de grappige tekst op rijm wordt het avontuur van de tien prinsesjes verteld, met een mooi begin (hoezee!) dat perfect aansluit op het vrolijke einde (hoezee!). De tekst is verdeeld over twee pagina's, waarna er steeds een prinsesje minder achterblijft. Het aantal overgebleven prinsessen wordt ook als cijfer linksonder op de eerstvolgende bladzijde aangegeven. Met paginavullende en felgekleurde illustraties, en veel verwijzingen naar bekende prinsessen en sprookjes, én met tien prinsen op het eind. Modern en herkenbaar voor jonge kinderen. Met illustraties van Simon Rickerty, die eerder de Roald Dahl Funny Prize heeft gewonnen. In dezelfde opzet verscheen, met blauw in plaats van knalroze omslag, 'Tien Kleine Dino's'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463132589

Titel Tien kleine prinsessen
Auteur Mike Brownlow
Secundaire auteur Simon Rickerty ; Rikky Schrever
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Uitgeverij Memphis Belle, [2019]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 × 28 cm
Annotatie Tekst Mike Brownlow, illustraties Simon Rickerty - Vertaling van: Ten little princesses. - Sydney : Orchard Books, (c)2014
ISBN 9789463132589
PPN 424890968
Genre sprookjes
Thematrefwoord Tellen ; Sprookjesprinsessen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands