Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De zoektocht
Boek

De zoektocht ([2020])/ Eric Heuvel, Ruud van der Pol, Lies Schippers, redactie: Rob van Bavel

Stripverhaal waarin oma aan haar kleinzoon Daniël en aan Jeroen, de kleinzoon van haar oude vriendin Helena, vertelt over de jodenvervolgingen. Omdat oma kon onderduiken overleefde ze de Tweede Wereldoorlog maar veel familieleden kwamen om in Auschwitz. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit stripalbum vormt het vervolg op 'De ontdekking'* en gaat verder met wat er met Esther, haar ouders en haar vrienden gebeurd is tijdens de Tweede Wereldoorlog. Omdat zij joden zijn, worden zij opgepakt en via het doorgangskamp Westerbork naar Auschwitz gezonden waar hun een vreselijk lot wacht. Esther is ondergedoken, overleeft de oorlog en emigreert naar Amerika. Nu is zij weer in Nederland en vertelt aan haar kleinzoon Daniël en aan Jeroen, de kleinzoon van haar oude vriendin Helena, over de jodenvervolgingen. De auteurs hebben een doorwrocht verhaal geschreven dat, ingetogen maar zonder de naarste zaken te vermijden, een uitstekend overzicht daarvan biedt. De belevenissen van Esther en de haren worden daarbij als een soort kapstok gebruikt. Tekenaar Eric Heuvel heeft zich uitnemend van zijn moeilijke taak gekweten: tekeningen in klare lijn maken die zonder te gedetailleerd te zijn toch op een voor jongeren vanaf ca. 12 jaar begrijpelijke wijze een beeld schetsen van de gruwelijkheden die toen plaatsvonden. Een buitengewoon integer album, uitgegeven i.s.m. de Anne Frank Stichting, waarover achterin een pagina informatie staat.

Specificaties

Nederlands | 9789088866210 | 57 pagina's

Titel De zoektocht
Auteur Eric Heuvel
Secundaire auteur Ruud van der Rol ; Lies Schippers ; Rob van Bavel
Type materiaal Boek
Uitgave Oosterhout : Uitgeverij L, [2020]
Overige gegevens 57 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Illustraties Eric Heuvel, scenario: Eric Heuvel, Ruud van der Rol, Lies Schippers. - Oorspronkelijk een uitgave van de Anne Frank Stichting in samenwerking met De Hollandsche Schouwburg - Vervolg op: De ontdekking
ISBN 9789088866210
PPN 426469658
Genre stripverhaal - oorlogsroman
Thematrefwoord Jodenvervolging ; Nederland; Wereldoorlog II
Taal Nederlands