De appels van Muisje
Boek

De appels van Muisje ([2020])/ Frances Stickley, Kristyna Litten, vertaald uit het Engels door Ineke Ris

Muisje vindt vier heerlijke, sappige appels in het bos. Maar opeens staat daar een grote beer, die enorme honger heeft. Als hij de appels niet wil delen, verzint Muisje een slimme en moedige list. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties in natuurlijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Muisje vindt vier heerlijke, sappige appels, maar voordat ze een hap kan nemen, worden ze opgeëist door een enorme beer. Om toch aan haar trekken te komen, verzint ze een slimme en moedige list. Die werkt niet alleen goed, het brengt de beer ook van zijn gemene gedrag af. Ze eindigen zelfs als vriendjes! Prentenboek met grote kleurige platen, meestal over twee pagina's, die het verhaal goed verbeelden. Als ondersteuning van de verhaallijn wordt gebruikgemaakt van wisselend perspectief. Als kijker word je langs bloemenweiden en door het bos gevoerd, op de schutbladen is de route te zien. De uitgave biedt goed afgestemde spanning en voldoende uitdaging voor oudere peuters en kleuters. Jammer dat de moraal er zo dik bovenop ligt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059270701

Titel De appels van Muisje
Auteur Frances Stickley
Secundaire auteur Kristyna Litten ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2020]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm cm
Annotatie Tekst: Frances Stickley, illustraties: Kristyna Litten - Vertaling van: The mouse's apples. - London : Andersen Press Ltd., (c)2020
ISBN 9789059270701
PPN 426484908
Thematrefwoord Delen ; Vriendschap ; Eten
Taal Nederlands