Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Ontdek de wereld van Vincent van Gogh
Boek

Ontdek de wereld van Vincent van Gogh ([2019])/ tekst Event Communications en Van Gogh Museum, bewerking en vertaling [uit het Engels]: René van Blerk ; redactie Nienke Bakker, René van Blerk ; coördinatie Roxanne van den Bosch ; tekstredactie Joke Jonkhoff ; vormgeving en fotografie Yolanda Huntelaar

Vincent van Gogh is bekend van kunstwerken als de Zonnebloemen en De aardappeleters. Lees hoe hij een wereldberoemde kunstenaar werd en over zijn manier van schilderen. En ga zelf ook aan de slag met de vele opdrachten om te tekenen en schilderen. Met interactieve vragen en veel kleurenillustraties van zijn schilderijen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Inspirerend lees-, kijk- en doeboek voor kinderen over het leven en werk van de wereldberoemde kunstschilder Vincent van Gogh. Toegankelijk geschreven, met een heldere opbouw, duidelijk afgebakende onderwerpen en interactieve opdrachten. We lezen over de jonge Vincent, de sterke band met zijn broer Theo en zijn werkervaring, variërend van bediende in een kunsthandel tot prediker. Pas op latere leeftijd besloot Vincent kunstenaar te worden. Zijn liefde voor de natuur gaf hem troost, rust en inspiratie. Het boek staat vol prachtige schetsen en schilderijen van de natuur, mensen, landschappen, zelfportretten en foto's, afgewisseld met brieven aan Theo. Een inhoudsopgave ontbreekt. Alle facetten worden belicht: experimenteren met kleur, perspectief, stillevens, inspiratie uit Japan, buiten schilderen, zijn zoektocht naar contrast, vriendschappen en ziekte. Dit voor kinderen aantrekkelijk vormgegeven boek is uitgegeven samen met het Rijksmuseum Vincent van Gogh in Amsterdam. De tekst is helder, aangevuld met citaten van Vincent, gerichte vragen over de schilderijen en doe-opdrachten. De lezer wordt er levendig bij betrokken. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789493070240 | 63 pagina's

Titel Ontdek de wereld van Vincent van Gogh
Instelling Event Communications /Rijksmuseum Vincent van Gogh, Amsterdam
Secundaire auteur René van Blerk ; Yolanda Huntelaar
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Van Gogh Museum, [2019]
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Meet Vincent
ISBN 9789493070240
PPN 42467050X
Rubriekscode 736.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gogh, Vincent van ; Schilderen ; Tekenen
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Gogh