Peanut butter and Jelly
Boek

Peanut butter and Jelly (2019)/ Ben Clanton

Narwhal eet het liefst alleen maar wafels. Maar op een dag verleidt Jelly hem om een pindakoekje te eten. Zo ontdekt hij ontdekt een nieuwe liefde: pindakaas! Zelfs zijn naam wil hij veranderen in Peanut butter. Grappig verhaal in stripvorm met weetjes over dieren in de zee. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Narwhal is gek op wafels. Op een dag komt zijn beste vriend Jelly erachter dat Narwhal nog nooit iets anders heeft gegeten dan wafels. Jelly haalt Narwhal over om een pindakaaskoekje te eten. Narwhal laat zich niet gemakkelijk overhalen, maar uiteindelijk proeft hij van het pindakaaskoekje. Een wereld gaat voor Narwhal open. Vanaf dat moment wil Narwhal niets anders meer eten dan pindakaas. Jelly probeert ondertussen Narwhal te redden van zijn knotsgekke ideeën. Het verhaal is luchtig en zit vol grapjes. De karakterschets van de ietwat naïeve Narwhal is hilarisch. Hij lijkt met zijn bijzonder lange slagtand op een walvisversie van een eenhoorn en zijn beste vriend is een kwal. Jelly is zijn slimmere en kritische tegenpool, die de juiste vragen stelt. Het verhaal is in stripvorm weergegeven en wordt aangevuld met weetjes over dieren in de zee. De voornamelijk gele en blauwe illustraties zijn niet gedetailleerd en bestaan uit simpele duidelijke lijnen. Het verhaal heeft niet meer nodig. De vrolijke sfeer ontstaat door de interactie tussen de personages. De titel is een verwijzing naar de in Noord-Amerika populaire combinatie van pindakaas en jam. Derde deel* in een reeks, maar prima zelfstandig te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Engels | 9781405295321 | 64 pagina's

Titel Peanut butter and Jelly
Uniforme titel Narwhal peanut butter and Jelly
Auteur Ben Clanton
Type materiaal Boek
Uitgave London : Egmont, 2019
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Titel op omslag en rug: Narwhal peanut butter and Jelly, waarbij het woord Narwhal is doorgestreept - Oorspronkelijke uitgave: Canada : Tundra Books, 2018
ISBN 9781405295321
PPN 424742071
Genre avonturenroman - stripverhaal
Thematrefwoord Vriendschap ; Eten
Taal Engels