Dit is Jeruzalem
Boek

Dit is Jeruzalem ([2020])/ Stanislav Setinský, uit het Tsjechisch vertaald door Edgar de Bruin ; eindredactie: Lien Lamon

Maak een visuele rondreis door de stad Jeruzalem, langs bekende plekken en monumenten. Lees over de rijke geschiedenis, vanaf de Bijbelse tijd, en de joodse en Arabische cultuur. Vrij grote uitgave met veelal paginagrote kleurijke illustraties, uitleg achterin en een plattegrond. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Recensie

Jeruzalem is één van de oudste steden ter wereld met een rijke en woelige geschiedenis. Een toerist (met knapzak) leidt ons langs bezienswaardigheden en monumenten. Het boek is een combinatie van prentenboek en beeldwoordenboek met genummerde afbeeldingen van stadsgezichten, toeristische attracties en weetjes. De uitleg is achterin te vinden, zodat er veel heen en weer gebladerd moet worden. De fraaie prenten zijn gedrukt in de steunkleuren oranje en blauw, aangevuld met andere kleuren. We zien onder meer het panorama van de stad, de Tempelberg, de Klaagmuur, de Rotskoepel, de Heilig Grafkerk met het graf van Christus, de Oude Stad, de grote markt in West-Jeruzalem, een straat in de orthodoxe en Arabische wijk, de scheidingsmuur op de Westelijke Jordaanoever en de Dode Zee. Namen en uitroepen zijn in het Hebreeuws. Er zijn ook kleinere afbeeldingen van inwoners in bepaalde houdingen, klederdrachten en situaties, karakteristieke voorwerpen, borden, motieven en teksten. Opeenvolgende beelden tonen de geschiedenis van Jeruzalem. Voor zover bekend het enige jeugdboek over Jeruzalem. Ook voor het onderwijs interessant. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492986191

Titel Dit is Jeruzalem
Auteur Stanislav Setinsky
Secundaire auteur Edgar de Bruin ; Lien Lamon
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Amsterdam] : Boycott, [2020]
Overige gegevens 49 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Vertaling van: To je Jeruzalém. - (c)2019
ISBN 9789492986191
PPN 424209098
Rubriekscode Israël 996.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jeruzalem
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Israël