100% volkoren
Boek

100% volkoren heerlijke recepten met de gezondste volkorengranen (2020)/ Emily Ezekiel, fotografie Issy Croker ; vertaling [uit het Frans] Aniek Njiokiktjien

120 recepten met volkoren granen/pseudogranen (rijst, haver, rogge, freekeh, gerst, bulgur, farro, gierst, spelt, boekweit, quinoa), geschikt voor ieder moment van de dag.

Aanwezigheid

Recensie

Dat volkorenproducten gezondheidsvoordelen hebben weet men wel, en ook de smaak wordt over het algemeen wel gewaardeerd, maar de veelzijdige gebruiksmogelijkheden zijn misschien iets minder bekend. In dit boek zijn, naast een korte inleiding, recepten te vinden voor negen volkorengranen (rijst, haver, rogge, freekeh, gerst, bulgur, farro, gierst, spelt) en twee z.g. pseudogranen (boekweit, quinoa). Per graansoort is er eerst een korte inleiding en een algemene bereidingswijzetabel opgenomen, gevolgd door recepten voor zoete en hartige gerechten. Naast gerechten voor ontbijt, lunch en diner zijn er ook bakrecepten en bijv. recepten voor op graan gebaseerde dranken aanwezig. De stap-voor-stap recepten zijn over het algemeen niet erg ingewikkeld, en voorzien van kleurenfoto's van het beoogde eindproduct. Ook koks met niet al teveel ervaring zullen, met behulp van de 120 internationale recepten in dit boek, aan de slag kunnen met volkoren producten in de hoofdrol. Inhoudsopgave en index op (hoofd)ingrediënt zijn aanwezig, voedingswaardetabellen bij de recepten ontbreken.

Specificaties

Nederlands | 9789023016502 | 220 pagina's

Titel 100% volkoren : heerlijke recepten met de gezondste volkorengranen
Uniforme titel Honderd % volkoren 100 procent volkoren
Auteur Emily Ezekiel
Secundaire auteur Issy Croker ; Aniek Njiokiktjien
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Becht, 2020
Overige gegevens 220 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Le guide marabout des céréales complètes. - Paris : Hachette Livre, (c)2019
ISBN 9789023016502
PPN 425848124
Rubriekscode 629.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Graanrecepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Graanrecepten