De bijbel van de Thaise keuken
Boek

De bijbel van de Thaise keuken Van papajasalade tot pad thai en van jackfruitcurry tot tom yum ([2020])/ Noi Pia-Ud, tekst Jonah Freud ; redactie Cijn Prins ; fotografie Simone van den Berg

Noi Pia-Ud neemt je van Noord tot Zuid mee in de culinaire wereld van Thailand. Van iedere regio worden de eigen specifieke keuken en culinaire gewoontes belicht.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 17/10/2024
    Liefde en Leven – 2e verd. ETEN EN DRINKEN THAILAND 629.6 PIA-

Recensie

De Kookbijbels zijn inmiddels bekend. De opzet is altijd hetzelfde en daardoor prettig herkenbaar. Ook nu is iemand met veel kennis van zaken gevraagd om de Bijbel van de Thaise keuken te schrijven: Noi Pia-Ud, bekend van 24kitchen en haar workshops. Na de inleiding en de geschiedenis lezen we alles over Thaise begrippen, ingrediënten, kooktechnieken en keukengerei. Dan krijgen we uiteraard de How-To's en leren we loempia's en mandjes vouwen, papaja raspen etc. We gaan door met de Basisrecepten - veel currypasta - om daarna aan het echte werk te beginnen. Klassiekers als Phad Thai en viskoekjes en ook veel minder bekende recepten: noedels met buikspek, ei met tamarindesaus. De recepten zijn opgedeeld in vijf regio's van Noord naar Zuid met een apart hoofdstuk voor Bangkok. In de Thaise keuken wordt veel vlees en vis gebruikt. Maar er zijn ook enkele vegetarische recepten opgenomen. De Thaise keuken is niet ingewikkeld en de ingrediënten zijn redelijk goed verkrijgbaar. Soms heb je wel veel kruiden en specerijen nodig. Er zit een handig leeslint in en uitgebreide registers. De Kookbijbels zijn goede naslagwerken om breed de culinaire wereld van een land te leren kennen. Duidelijke fotografie en inleiding over de regio's met verhelderende kaart.

Specificaties

Nederlands | 9789048848263 | 357 pagina's

Titel De bijbel van de Thaise keuken : Van papajasalade tot pad thai en van jackfruitcurry tot tom yum
Auteur Noi Pia-Ud
Secundaire auteur Jonah Freud ; Cijn Prins ; Simone van den Berg
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Carrera culinair, [2020]
Overige gegevens 357 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met register nl-thais, register thais-nl, register type gerecht
ISBN 9789048848263
PPN 426568141
Rubriekscode Thailand 629.63
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Thaise recepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Thaise keuken