Pippi Langkous is jarig
Boek

Pippi Langkous is jarig ([2020])/ Astrid Lindgren, met tekeningen van Ingrid Vang Nyman ; vertaling [uit het Engels]: Lisbeth Borgesius-Wildschut

Pippi Langkous ziet er opvallend uit met haar grappige vlechten, vreemde jurken en veel te grote schoenen. Maar voor haar buurkinderen Tommy en Annika is zij de sterkste, de stoutste, de dapperste en vooral de leukste vriendin die ze kunnen bedenken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tien van de bekendste verhalen over het sterkste meisje van de wereld, met haar twee stijve rode vlechtjes en sproeten, zijn verzameld in dit boek. Pippi Langkous viert dit jaar haar vijfenzeventigste verjaardag, maar door de grote fantasie van het meisje, haar eigengereidheid en wonderbaarlijke kracht spreekt ze kinderen nog steeds aan. In deze editie is Pippi's vader niet langer de omstreden koning van de negers, maar koning van de eilandbewoners op het eiland waar hij als scheepskapitein is aangespoeld. Het boek is uitgegeven door stichting Save the Children, die samen met uitgeverij Ploegsma de campagne voor vluchtelingenkinderen Pippi of Today is gestart. In het voorwoord wordt duidelijk dat Pippi eerst ook onderweg was, tot ze tot rust kwam in Villa Kakelbont. De originele illustraties van Ingrid Vang Nyman zijn gebruikt, met hun frisse kleuren en zwarte omlijningen. Soms vullen ze een spread en verder zijn er tal van kleine afbeeldingen tussen de tekst. Lezen en voorlezen maar, en je dan even Tommy of Annika voelen, samen op avontuur met je wonderlijke buurmeisje. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021680590 | 104 pagina's

Titel Pippi Langkous is jarig
Auteur Astrid Lindgren
Secundaire auteur Ingrid Vang Nyman ; Lisbeth Borgesius-Wildschut
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2020]
Overige gegevens 104 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Jubileumuitgave ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Pippi Langkous
ISBN 9789021680590
PPN 425879828
Thematrefwoord Dorpsleven ; Zweden ; Kattenkwaad ; Verjaardagen
Taal Nederlands