Waarom het mama geen zak kan schelen
Boek

Waarom het mama geen zak kan schelen (2020)/ Gill Sims, vertaald [uit het Engels] door Gabriëlla van Karsbergen

Na een uit de hand gelopen huwelijkstherapiesessie verhuist Elly met haar twee moeilijk hanteerbare pubers naar het platteland, waar het leven echter niet zo Instagramwaardig is als gedacht.

Aanwezigheid

Recensie

Ellen (40+) heeft definitief gebroken met haar ontrouwe echtgenoot Simon en staat nu als alleenstaande moeder voor de zorg en opvoeding van twee onuitstaanbare tieners. Haar dochter Jane (15) is behoorlijk onbeschoft tegen haar en drinkt te veel, haar zoon Peter (13) heeft een ontembare vraatzucht, zodat het moeilijk is om de koelkast gevuld te houden. Ellen verhuist met de kinderen, plus drie kippen en twee honden, naar het huisje van haar dromen, waar ze ontdekt dat het toch minder perfect is als gedacht. Ze voelt zich eenzaam, meldt zich aan bij Tinder, maar ook dat verloopt niet allemaal zo gladjes. Overmand door zelftwijfel, grijpt Ellen steeds vaker naar de fles. Een grappig, hilarisch en in gemoedelijke taal geschreven dagboekverslag over een moeilijke fase in het ouderschap: het omgaan met adolescente kinderen. Heel herkenbaar voor ouders, maar vooral voor moeders. Een op zichzelf te lezen derde deel van deze bestsellerserie*. De auteur (1978) schrijft de Engelse blogspot 'Peter and Jane' over opvoeding en ouderschap.

Specificaties

Nederlands | 9789044644647 | 340 pagina's

Titel Waarom het mama geen zak kan schelen
Auteur Gill Sims
Secundaire auteur Gabriëlla van Karsbergen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2020
Overige gegevens 340 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Why mummy doesn't give a ****! - London : HarperCollinsPublishers, 2019 - Vervolg op: Waarom mama vloekt + en: Waarom mama drinkt
ISBN 9789044644647
PPN 426282000
Genre humoristische roman - romantische verhalen
Taal Nederlands