De kleur van Colorado
Boek

De kleur van Colorado ([2020])/ Rebecca Yarros, vertaling [uit het Engels]: Erica van Rijsewijk

Een militair die na jaren terugkeert naar zijn geboorteplaats wordt geconfronteerd met zijn jeugdliefde en problemen rond zijn vader die lijdt aan vroege dementie.

Aanwezigheid

Recensie

Op verzoek van zijn vader die aan vroege alzheimer lijdt, keert militair Camden Daniels terug naar Alba in Colorado. Daar zijn de inwoners grotendeels tegen hem want ze achten hem onder andere verantwoordelijk voor de dood van zijn jongere broer Sullivan die als militair sneuvelde. Camden ontmoet in Alba Willow Bradley, zijn jeugdliefde die hij verloor aan zijn overleden broer. Om goodwill op te bouwen in zijn woonplaats gebruikt Camden zijn talent als bouwkundig ingenieur om de Rosa-mijn weer open te stellen voor toeristen. Maar boven alles is er zijn houding tegenover Willow en zijn er de problemen rond zijn vader die steeds Camdens oudste broer Alexander boven hem stelt met grote gevolgen. Een familieverhaal over schuld en keuzes maken; het leest makkelijk en heeft beurtelings Willow en Camden als ik-figuur. De schrijfster, dochter van een militair en mijnwerker, is door haar opa ook bekend met alzheimer en dat is goed te merken in deze roman. Een goede verhaallijn, mooie beschrijvingen en een dosis romantiek maken deze roman tot een boeiend geheel voor een grote lezerskring.

Specificaties

Nederlands | 9789020537963 | 446 pagina's

Titel De kleur van Colorado
Auteur Rebecca Yarros
Secundaire auteur Erica van Rijsewijk
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Zomer & Keuning, [2020]
Overige gegevens 446 pagina's - 21 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Hoever ben je bereid te gaan voor iemand die je nodig heeft? - Vertaling van: Great and precious things. - Parker, CO : Amara, (c)2020
ISBN 9789020537963
PPN 42629050X
Genre romantische verhalen - familieroman
Taal Nederlands