Kijk op Japan in 15 afleveringen
Boek

Kijk op Japan in 15 afleveringen Spiegellezingen 2019 (maart 2020)/ Karel Witteveen (redactie), eindredactie Ingrid Houtkooper & Karel Wiiteveen ; tekeningen Marjolein Hoogerwaard

Samenvattingen van de vijftien door de Ensoschool georganiseerde Spiegellezingen uit 2019, waarbij telkens een onderwerp wordt uitgelicht, zoals de kimono, zentuin en de Totoro-mascotte.

Aanwezigheid

Recensie

De mens, natuur, filosofie, religie en kunst zijn in Japan onlosmakelijk met elkaar verbonden. Japanners houden van gestileerde natuur als Bonsai. Kunst is onmogelijk zonder te verwijzen naar de natuur en denken is een vorm van doen. De EnsoSchool - initiatiefnemer van deze uitgave - wil de Japanse cultuur spiegelen aan de onze door een ander manier van kijken, denken en doen. We kunnen zo van een lineair, exclusief doemdenken komen naar een circulair, inclusief doendenken. De zencirkel (Enso) is de leidraad. Thema's als natuur, rituelen en wonen worden in deze uitgave door Japankenners behandeld. Het boek bevat samenvattingen van de door de school georganiseerde Spiegellezingen uit 2019. Daarnaast worden in deze publicatie ook bijzondere onderwerpen uitgelicht, zoals de kimono, zentuin en de Totoro-mascotte. Alles voorzien van zwart-witafbeeldingen. Tot slot is er een uitgebreide thematische woordenlijst. De lezer leert over geschiedenis en cultuur van Japan. Het is een informatieve gids voor elke Japanliefhebber, maar de kennis, inzichten en werkwijzen bieden de lezer ook een ander perspectief.

Specificaties

Nederlands | 9789090325231 | 237 pagina's

Titel Kijk op Japan in 15 afleveringen : Spiegellezingen 2019
Uniforme titel Kijk op Japan
Secundaire auteur Karel Witteveen ; Marjolein Hoogerwaard
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ens¯o School, maart 2020
Overige gegevens 237 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789090325231
PPN 427382297
Rubriekscode Japan 994
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Japan
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Japan